Matthäus: Eriksen ni za Bayern, raje kupite Havertza

Bundesliga 17. Okt 201913:49 > 13:58
Julian Finney/Getty Images

Legenda Bayerna iz Münchna Lothar Matthäus meni, da njegov nekdanji klub ne bi smel kupiti danskega vezista Cristiana Eriksena, ki je na izhodnih vratih Tottenhama. Upokojeni nemški zvezdnik je razočaran nad napredkom 27-letnika in Bayernu predlaga drugačno rešitev.

Eriksen je v tej sezoni epicenter težav Tottenhama. Poleti je na vsak način želel zapustiti klub, a na koncu ostal v Londonu. Danec na začetku sezone igra slabo in nikakor ne najde forme, ki ga je krasila v zadnjih letih. Tudi to napoveduje, da bo januarja londonski klub vezista vendarle podal. Za Eriksena se najbolj zanimajo pri Realu in Juventusu, v igri pa je tudi Bayern. Matthäus je prepričan, da Eriksen ne bi pasal v ekipo bavarskega ponosa.

Če ni dovolj dober za Tottenham, potem ni dovolj dober za Bayern. Že dolgo ga spremljam, v letu 2019 pa me je razočaral. Po moje prestop v Bayern ne bi imel smisla, to bi me zelo presenetilo. Tudi na svojem najvišjem nivoju Eriksen ni igralec, ki bi delal razliko. Bayern naj se prihodnje leto raje osredotoči na Kaia Havertza. Še naprej je tu tudi Coutinho, ki je sijajen na položaju desetke, ne smemo pa pozabiti na Müllerja, ki lahko v napadu igra na vseh položajih in ga ne smemo izgubiti. Stojim za svojo izjavo, nakup Eriskena bi bil nesmiselna poteza,” je povedal Matthäus.

Kai Havertz, nad katerim se navdušuje legendarni Nemec, je trenutno član Bayerja iz Leverkusna. 20-letnika na trenutni klub veže pogodba do leta 2022, v zadnjem letu in pol pa je pokazal ogromen napredek.