Emre Can: Zavrnil sem tudi ponudbo Manchester Uniteda

Bundesliga 9. Mar 202010:12 > 10:16
Getty Images/Frederic Scheidemann

Emre Can je minuli konec tedna odigral odlično tekmo v dresu svojega novega kluba Borussie iz Dortmunda, ki je na težkem gostovanju v Monchengladbachu slavil z 2:1.

Po koncu dvoboja je Emre Can odgovarjal na vprašanja novinarjev, ki jih je v največji meri zanimalo, zakaj je nemški reprezentant zavrnil možnost povratka na Otok.

“Imel sem ponudbe treh klubov iz Premier lige, med katerimi je bil tudi Manchester United. Toda nisem razmišljal niti sekunde, zaradi moje preteklosti v Liverpoolu. Vedno sem imel rad Borussio. Želel sem prestopiti v klub, v katerem bom pomemben in ki me potrebuje. V Dortmund je bilo temu tako. Borussia je za mene popolna, tako kot sem tudi jaz za njo,” je pojasnil Can.

Nemški vezist je za Liverpool nastopal med letoma 2014 in 2018, pred tem pa igral za Bayer Leverkusen, kjer je tudi začel kariero.

Potem ko se mu je iztekla pogodba z redsi, je odšel v Juventus, januarja pa se za 25 milijonov evrov preselil v Dortmund. Za Borussio je odigral pet tekem in dosegel zadetek.