Dortmund po navodilu DFB zaprl tribuno Rumeni zid

Bundesliga 13. Feb 201719:55 > 19:58
Lars Baron/Bongarts/Getty Images

Nemški nogometni prvoligaš Borussia Dortmund je sprejel sankcije Nogometne zveze Nemčije in zaprl južni del svojega stadiona Signal Iduna Park, ki je med navijači znan Gelbe Wand oziroma rumeni zid. Nemška zveza je s tem Dortmund kaznovala za napad huliganov pred tednom dni.

  Južni del stadiona, kjer se lahko zbere 25.000 navijačev Dortumnda, bo zaprt na sobotni prvenstveni tekmi proti Wolfsburgu.

Borussia Dortmunda je imela do opoldneva danes čas, da sprejme kazen nemške nogometne zveze in poravna kazen 100.000 evrov. Klub je kazen prejel po incidentih 4. februarja, ko je z južnega dela stadiona proti gostujočim navijačem RB Leipzig letelo ogromno predmetov, med njimi kamenje in steklenice.

Med navijači Leipziga so bile tudi družine in otroci, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Policija je aretirala 28 huliganov, med napadom pa je poškodbe utrpelo 14 ljudi, med njimi štirje policisti.

Dortmundčani so se za izgred opravičili in v izjavi za javnost dejali: “Pretehtali smo argumente in se odločili, da sprejmemo kazen ter drastičen ukrep zaprtja celotnega južnega dela stadiona za tekmo proti Wolfsburgu. Pripravljamo ukrepe in sankcije proti krivcem za incident. Predstavili jih bomo v prihodnjih tednih.”