Šov Kramarića in štirje goli za zgodovino

Bundesliga 28. Jun 202011:33 > 11:40
Getty Images/Martin Rose

Končana je "korona" sezona v Bundesligi. Bayern je osvojil še en naslov prvaka, Leipzig in Borussia Monchengladbach sta dobila boj za ligo prvakov proti Bayerju iz Leverkusna, Werder pa je zaenkrat še prvoligaš toda čaka ga dodatna tekma za obstanek.

Poleg ostalih pomembnih novic, ki so zaznamovale 34. krog so štirje goli Hrvata Andreja Kramarića v Dortmundu za mnoge tema dneva. Hoffenheim je namreč s 4:0 premagal Borussio. 

Nogometaši Borussije so si ogledali resnično vrhunsko predstavo nogometaša iz Zagreba, ki je pred kratkim dopolnil 29 let. Nihče pred njim v zgodovini Hoffenheima na eni tekmi Bundesliga ni dosegel štiri gole. 

“Odličen občutek je, ko dosežeš štiri gole in sezono končaš na šestem mestu. Težko je najti besede, ki bi to opisale. V karieri se takšne stvari ne dogajajo pogosto. Predvsem bi se rad zahvalil soigralcem. Vsi smo veseli, da se nam je uspelo uvrstiti na mesto, ki vodi v evropska tekmovanja. Nisem vedel, da sem prvi igralec v zgodovini kluba, ki je na eni tekmi dosegel štiri zadetke. Res neverjeten občutek. Zame ta sezona ni bila lahka zaradi poškodb ampak zaradi tega je vse to še toliko bolj slajše,” je po tekmi dejal Kramarić.

Kramarić je dosegel zadetek tudi na predzadnji tekmi proti Borussiji ob zmagi njegove ekipe z 2:1. Dan kasneje je v medijih prebral pohvale na svoj račun. 

“Enostavno, to je bila odlična predstava Andreja. Zelo smo veseli in navdušeni nad njim. Imel je težko sezono toda vedno naredi razliko, ko igra. Bilo je očitno, da smo si zmage bolj želeli kot pa pri Dortmundu,” je dejal nogometaš sredine igrišča Hoffenheima, Danec Robert Skov

Podobno je razmišljal tudi vratar Oliver Baumann.

“Preprosto, Andrej je igralec, ki dela razliko in ki nam je v veliko pomoč. Na zelenice se je vrnil po poškodbi in domnevali smo, da je nekje na 80 odstotkih svojih zmogljivosti. Toda povsem je bil na tekmi. Vedno pritegne pozornost igralcev in veseli smo, da je z nami,” je dejal Baumann. 

Zadnji zadetek iz enajstmetrovke v 50. minuti pa je posebna tema nemških medijev.