Pevska dobrodošlica: Bellingham v Borussii

Bundesliga 20. Jul 202011:34 > 11:41
Printscreen

Borussia iz Dortmunda je potrdila ulov novega mladega in zelo nadarjenega Angleža. K milijonarjem se seli vezist Jude Bellingham, ki bo v sredo odigral zadnjo tekmo v dresu Birminghama.

Borussia iz Dortmunda je tako potrdila posel, ki so ga otoški in nemški mediji napovedali pred nekaj tedni. Bellingham je z milijonarji podpisal petletno pogodbo, Birmingham pa je zanj prejel 25 milijonov evrov odškodnine.

17-letnik bo v sredo odigral zadnjo tekmo za Birmingham, pri katerem je v tej sezoni postal najmlajši debitant v članski ekipi v zgodovini kluba, nato pa z izjemnimi predstavami hitro poskrbel, da so se zanj ogreli številni evropski velikani. Zanj se je dolgo zanimal Manchester United, a se je Bellingham odločil, da bo kariero raje nadaljeval pri Borussii, kjer bo zagotovo več igral.

Ne morem se dovolj zahvaliti Birminghamu za vse, kar so v klubu storili zame. Ne govorim samo o tej sezoni, ampak za vse od mojega sedmega leta naprej. Vsem v klubu želim vse najbolje. Kljub vsemu pa sem zaradi prestopa navdušen. Prihajam v enega izmed največjih evropskih klubov. Dejstvo, da pri Borussii mladi igralci dobivajo priložnost, mi je olajšalo odločitev,” je povedal Bellingham.

Dortmund je novinca v ekipi predstavil na domiselen način, saj so nogometaši Borussie Bellinghamu za dobrodošlico zapeli pesem skupine Beatles “Hey Jude”.

https://twitter.com/BVB/status/1285137380375232516