Sane: Težko se je bilo posloviti od Cityja in od Pepa

Bundesliga 22. Jul 202012:35 > 12:39
Alexander Hassenstein/Getty Images

Nemški nogometaš Leroy Sane je dal intervju za Bild in povedal marsikaj zanimivega o ozadju njegovega prestopa iz Manchester Cityja v Bayern.

Dolgo se je govorilo o tem, da bo Sane prestopil v Bayern. Leroy je imel ustni dogovor z Bavarci dosežen že lani, a je nato prestop zaradi hude poškodbe kolena padel v vodo. Na začetku poletnega prestopnega roka pa se je Sane vendarle dogovoril za sodelovanje z aktualnimi nemškimi prvaki.

Hasan Salihamidžić je odigral glavno vlogo pri mojem prestopu. Hvaležen sem mu za vse, kar je napravil. Predstavil mi je vizijo kluba, dolgoroćne načrte kluba in ostale stvari. Nekaj fantov poznam že od prej, zato sem se hitro vklopil v ekipo. Želim si, da bom tukaj pustil velik pečat,” je dejal Sane.

Sane priznava, da je težko sprejel odločitev, da zapusti Manchester City in trenerja Pepa Guardiolo:

Z Guardiolo sva imela dober odnos. Zelo sem mu hvaležen za vse, kar me je naučil. Zaradi Pepa sem danes na tako visokem nivoju. Gre za trenerja, ki si prizadeva, da bi bili njegovi varovanci vsak dan boljši. Živela sva v isti zgradbi, tako, da sva se pogosto srečevala,” je zaupal 24-letnik.

Leroy Sane se zaveda, da ga pri Bayernu čaka borba za mesto v udarni enajsterici. Hansi Flick bo v prihodnji sezoni imel na voljo 3 zelo kakovostne krilne nogometaše. Poleg Saneja bo lahko računal še na Gnabryja in na Comana.