Bayern naj bi odpustil Juliana Nagelsmanna

FOTO: Guliverimages.

Julian Nagelsmann ni več trener Bayerna iz Münchna, poroča nemški Bild. Naslednik Nemca naj bi že bil znan.

Čeprav je Bayern v osmini finala lige prvakov prepričljivo izločil PSG, pa mu precej slabše kaže v domačem prvenstvu. Bavarsko moštvo ta čas zaseda drugo mesto in ima točko manj od vodilne Borussie Dortmund, za nameček pa je od januarja dalje dobilo le pet od desetih ligaških obračunov.

Kljub slabšim predstavam na domačih zelenicah pa ti naj ne bi bili glavni razlog, da Bayern ne računa več na Nagelsmanna. Po pisanju nekaterih nemških medijev glavni razlog tiči v slabih odnosih trenerja z vodstvom kluba, ki naj bi se močno poslabšali, potem ko je Bild objavil originalne dokumente z natančnimi taktičnimi navodili, ki jih je Nagelsmann dal svojim igralcem.

Petintridesetletnik je vodenje Bayerna prevzel na začetku lanske sezone, ko je zamenjal Hansija Flicka, pred tem pa je vodil Hoffenheim in Leipzig. Novice, da je odpuščen, Bayern sicer še ni uradno potrdil.

Kot še pišejo nemški mediji, naj bi mladega stratega zamenjal njegov rojak Thomas Tuchel, ki je brez službe vse od lanskega septembra, ko je zaradi slabih rezultatov prejel nezaupnico londonskega Chelseaja