Bayern potrdil govorice, a Lewandowski je naletel na zid

Bundesliga 14. Maj 202218:54 > 19:37
Bo Bayern nagajal Robertu Lewandowskemu? Foto: Guliverimage

Športni direktor Bayern Hasan Salihamidžić je potrdil govorice, da si prvi zvezdnik ekipe Robert Lewandowski res želi oditi iz Münchna, a stališče nemških prvakov je povsem jasno.

“Govoril sem z Lewo. Res je, povedal mi je, da ne želi sprejeti naše ponudbe za podaljšanje pogodbe in želi oditi,” je za nemški Sky Sport potrdil športni direktor Bayerna Hasan Salihamidžić.

“Pravi, da želi poizkusiti še kaj drugega, a naše stališče se ni spremenilo. Lewa ima z nami sklenjeno pogodbo do junija 2023, torej še za naslednjo sezono, to je pač dejstvo. Naše stališče je jasno, zato si z vsem skupaj ne belimo glavo,” je potrdil nekdanji nogometaš bavarskega stroja in dal vedeti Poljaku, da so ga prihodnje poletje pripravljeni izgubiti celo brez odškodnine.

Salihamidžić je mnenja, da so oni tisti, ki imajo v rokah škarje in platno. Foto: Getty images/ Alexander Hassenstein

Nezadovoljen s ponudbo, Barcelona pa (še) nima denarja

Lewandowski ima že dolgo na mizi ponudbo Bayerna za enoletno podaljšanje, a ponudba je skromnejša, kot bi si želel s 35 zadetki daleč najboljši strelec nemškega prvenstva. Ne samo, da bi si izkušeni, 33-letni golgeter želel dolgoročnejšo pogodbo, želel bi si tudi kakšen evro več, a Bavarci so mu ponudili, vsaj tako se poroča, enake pogoje, kot jih je imel do zdaj.

Xavi Hernandez
Bosta Xavi in Lewandowski v prihodnji sezoni res sodelovala? Foto: Fernando Pidal

Kot najbolj zagretega kupca Poljaka se omenja Barcelono. Katalonci so mu pripravljeni dati triletno pogodbo, ob tem pa bi morali Bayernu plačati še odškodnino.

Barcelona je v težkem finančnem položaju. Če se bo res spustila v projekt Lewandowski, bo morala prodati nekaj igralcev, še prej pa bodo morali omehčati Bayern, ki se za zdaj zdi neomajen.

Lewandowski je na Allianz Areno prišel leta 2014 brez odškodnine iz Borussie Dortmund. V osmih sezonah je za Bayern odigral 374 tekem in dosegel kar 344 zadetkov ter 72 podaj. Z Bavarci je osvojil 19 lovorik.

Komentari

Vaš komentar