Borussia potrdila naslednika Erlinga Haalanda

Bundesliga 6. Jul 202217:52 > 17:54
Foto: Guliverimage

Nemški nogometni prvoligaš Borussia Dortmund je uradno dokončal prestop napadalca iz Slonokoščene obale Sebastiena Hallerja, so potrdili rumeno-črni na svoji spletni strani.

Osemindvajsetletnik, ki bo skušal zapolniti vrzel po odhodu Erlinga Haalanda k Manchester Cityju, je nazadnje igral za Ajax, kjer je bil z 21 zadetki najboljši strelec nizozemske lige (kar enajst jih je dodal tudi v ligi prvakov, kjer je bil tretji strelec), z novimi delodajalci pa je podpisal pogodbo do 30. junija 2026.

Haller, ki je Borussio stal 31 milijonov evrov, letno pa bo prejemal po osem milijonov evrov, je v Nemčiji že igral, med letoma 2017 in 2019 je za Eintracht Frankfurt na 60 tekmah dosegel 24 golov.

“Celoten paket obljublja veliko. Sebastien je fizično močan, s svojimi izkušnjami pa lahko nudi podporo našim mladim napadalcem. V pogovorih je bil jasen – z nami ima velike ambicije,” je o novi številki devet v klubu dejal športni direktor Sebastian Kehl.

Dortmund je pred tem za 30 milijonov evrov iz Salzburga pripeljal še enega napadalca Krima Adeyemija, za 20 milijonov srednjega branilca iz Freiburga Nica Schlotterbecka, za pet milijonov vezista Kölna Saliha Özcana, kot prost igralec pa je iz Bayerna prišel še en branilec Niklas Süle.