Lewandowskemu še druga rdeča luč za prestop

Bundesliga 5. Jun 202219:05
Bo Bayern nagajal Robertu Lewandowskemu? Foto: Guliverimage

Predsednik münchenskega Bayerna Herbert Hainer pričakuje, da bo poljski napadalec Robert Lewandowski tudi v naslednji sezoni igral za nemškega prvoligaša, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Robert Lewandowski je izrazil željo, da zapusti Bayern, predsednik Herbert Heiner pa vztraja, da sedemkratni najboljši strelec nemške nogometne lige ostane v klubu, saj ga pogodba zavezuje do junija 2023.

“Pogodba je pogodba. Kje bi bili, če bi vsak igralec lahko predčasno prekinil pogodbo, klub pa bi mu moral plačevati polno plačo do zadnjega dne? To ne bi bilo pravično in tako ne sme biti,” je dejal Hainer. Poudaril je tudi, da sam na mestu poljskega napadalca ne bi ravnal enako. Prav tako je zagotovil, da v nemškem klubu nimajo težav z denarjem in zato pričakuje, da bo Lewandowski ostal še naslednjo sezono.

Prvo rdečo luč prižgal Salihamidžić

Podobno je pred tremi tedni zatrjeval tudi športni direktor kluba Hasan Salihamidžić, ko je dejal: “Lewa ima z nami sklenjeno pogodbo do junija 2023, torej še za naslednjo sezono, to je pač dejstvo. Naše stališče je jasno, zato si z vsem skupaj ne belimo glavo

Štiriintridesetletni Poljak je 30. maja na novinarski konferenci poljske reprezentance dejal, da je “njegova zgodba z Bayernom zaključena”. Poudaril je tudi: “Po vsem, kar se je zgodilo v minulih nekaj mesecih, si ne predstavljam dobrega nadaljnjega sodelovanja.”

Po poročanju dpa naj bi se poljski napadalec že to poletje želel pridružiti Barceloni. Predsednik španske lige Javier Tebas pa je dejal, da ni možnosti, da Barcelona podpiše z Lewandowskim. Če bi to želeli storiti, bi morali prodati vsaj enega od svojih boljših oziroma dražjih igralcev.

“Pri Barceloni se v popolnosti zavedajo, kaj morajo storiti, če med svojimi napadalci želijo Lewandowskega. Pravila naše lige poznajo do potankosti, saj se želimo s temi izogniti večjim denarnim težavam. Vedo, kaj je potrebno, morali bi prodati dragocene igralce, v zadnjih letih so si namreč nabrali veliko dolgov,” je pojasnil Tebas.

Lewandowski se je v soboto med tekmami lige narodov udeležil finalnega nastopa Poljakinje Ige Swatek na odprtem prvenstvu Francije v Parizu. Po zmagi in osvojitvi naslova ji je tudi čestital.

Komentari

Vaš komentar