Navdušili s koreografijo, nato trud uničili z nedovoljenim

Bundesliga 31. Okt 20228:35
Foto: Guliverimage

Nogometašem Schalkerja iz Gelsenkirchna v tej sezoni ne gre prav nič po njihovih načrtih. Včeraj so v 12. krogu nemške Bundeslige gostili Freiburg in izgubili z 0:2. Za varovance Thomasa Reisa je bil to že šesti zaporedni poraz v nizu, osmi pa skupno, s čimer so prikovani na zadnje mesto lestvice. A to njihovih navijačev očitno ne zanima.

Ljubitelji nogometnega kluba iz Porenja, ki je nekoč veljal za velikana nemškega nogometa, v zadnjih letih pa se – tudi zaradi prekinitve pogodbe z ruskim Gazpromom spomladi – ukvarja s številnimi finančnimi težavami, so na obračunu s Freiburgom pripravili izvrstno navijaško koreografijo.

Pred začetkom tekme so čez celotno tribuno za golom razgrnili transparent, na katerem je bil narisan nogometni dres Schalkeja, na njem pa roka, ki s prstom kaže na klubski grb. Na obeh straneh je izpisan napis ‘Für Schalke alles geben’ oziroma ‘Vse za Schalke’. Ob začetku koreografije je bil dres na transparentu bele barve, nato pa se je s pomočjo dima obarval modro.

Dres se je iz bele barve … Foto: Guliverimage
… obarval v modro. Foto: Guliverimage

Prav ta dim pa je zgolj po štirih minutah preplavil celotno Veltins Areno in sodniku Christianu Dingertu ni preostalo drugega, kot da srečanje prekine. Čeprav je bila navijaška koreografija ob začetku obračuna dogovorjena s predstavniki kluba, policisti in gasilci, pa se navijači svojega dela dogovora o neuporabi dimnih bomb niso držali.

Direktor gelsenkirchenske policije Peter Both naj bi zato že razmišljal, da začasno prepove takšne koreografije na Schalkejevem stadionu.

A čudovita koreografija je imela vpliv na igro … Foto: Guliverimage
… zaradi česar Schalkeju grozi prepoved takšnega početja. Foto: Guliverimage
Komentari

Vaš komentar