Nemci v pretekli sezoni zaslužili 3,8 milijarde evrov

Bundesliga 9. Mar 202119:50 0 komentarjev
Pool via REUTERS/Andreas Gebert
Pool via REUTERS/Andreas Gebert

Nemški nogometni klubi, ki so igrali v Bundesligi so lani ustvarili tretji najvišji prihodek v zgodovini lige. Skupno so zaslužili 3,8 milijarde evrov.

Vseeno je znesek manjši v primerjavi s preteklo sezono, ko so klubi zaslužili 3,95 milijarde evrov. Upad je posledica pandemije koronavirusa so danes zapisali v letnem poročilu nemške lige.

Vodstvo lige (DFL) je ocenilo, da so tekme na praznih stadionih zaradi izvajanja zaščitnih ukrepov pred koronavirusom prispevale k zmanjšanju dohodka za 5,7 odstotka. Podatek pa se nanaša na prvo in drugo ligo.

Vpliv korone bo v tej sezoni še bolj izrazit. Razlogi pa so upadanje na svetovnem trgu, ko je govora o prestopih nogometašev in nadaljnje upadanje prihodkov od prodaje vstopnic.

V pretekli sezoni je Bundesliga z navijači uspela odigrati 25 tekem. Liga se je po premoru v mesecu marcu nadaljevala meseca maja, a brez navzočnosti navijačev.

Samo v Bundesligi je to pripeljalo do 30-odstotnega padca pri prodaji vstopnic in sicer na 363,5 milijona evrov. Prihodki od prestopov nogometašev pa so se zmanjšali za 12 odstotkov.

Prihodki v drugi nemški ligi so se zmanjšali za 7,2 odstotka in znašajo 726 milijonov evrov, zmanjšalo pa se je tudi število zaposlenih v obeh ligah in sicer na 52.786 zaposlenih kar pomeni 3.295 manj kot lani.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!