Lewandowski tudi uradno ni več član Bayerna

Bundesliga 16. Jul 202215:00 > 15:30
Foto: Guliverimage

Nogometni klub Barcelona naj bi še ta konec tedna udejanil prestop Roberta Lewandowskega iz Bayern Münchna. Poljak je že dalj časa velika želja Kataloncev, Bayern pa se je od njega že poslovil.

Prihod Roberta Lewandowskega na Camp Nou je tik pred vrati, trdijo španski mediji, podobno pa poroča tudi priznani in vselej dobro obveščeni italijanski nogometni novinar Fabrizio Romano, ki je na Twitterju zapisal, da so Bavarci sprejeli ponudbo Barcelone. Bayern se je že poslovil od poljskega zvezdnika.

Katalonski športni dnevnik Sport medtem razkriva, da je Barcelona doslej nemškemu prvaku poslala tri različne ponudbe. Prva je znašala 30 milijonov evrov, druga dva milijona evrov več, zadnja, ki naj bi bila tudi sprejeta, pa znaša 40 milijonov evrov plus deset milijonov na raču različnih dodatkov.

Čeprav se Katalonci spopadajo s hudimi finančnimi težavami, so omenjeni znesek sposobni plačati, a le v primeru, da se v prihodnjih dneh odrečejo nekaterim svojim igralcem in tako znižajo svoje izdatke, še dodaja Sport.

Da bo do prestopa poljskega napadalca prišlo, je sicer prepričan tudi nekdanji poljski reprezentant Zbigniew Boniek. Še več, nekdanji nogometaš trdi, da je posel že sklenjen. “Robert Lewandowski bo 100-odstotno zaigral za Barcelono,” je za Mundo Deportivo dejal Boniek.