V Nemčiji česa takega ne pomnijo

Bundesliga 19. Feb 202414:36 0 komentarjev
Foto: Profimedia

Minuli konec tedna se bo v Nemčiji bržkone zapisal v zgodovino, saj se je sploh prvič pripetilo, da so bile tekme tamkajšnjega elitnega nogometnega prvenstva slabše obiskane kot obračuni v drugi ligi.

Čeprav od sprejetja dogovora Nemške nogometne lige, ki dovoljuje možnost vstopa tujim vlagateljev, minevata že dva meseca, protesti navijačev ne pojenjajo. Zaradi daljinsko vodenih avtomobilčkov, ki so vdrli na igrišče, so morali prekiniti petkovo tekmo med Kölnom in Werderjem iz Bremna, podobne prizore, vključno z daljinsko vodenim letalom, ki je zmotilo nedeljski obračun Freiburga in Eintrachta, pa smo lahko videli tudi na nekaterih ostalih tekmah nemškega prvenstva.

A ljubitelji nogometa v Nemčiji  dogovoru ne nasprotujejo le v prvi, temveč tudi drugi ligi, kjer navijači množično obiskujejo tekme in glasno protestirajo. Tako se je sploh prvič zgodilo, da so bile tekme druge bundeslige celo bolje obiskane kot tiste v prvi. Skupni obisk je tako znašal kar 284.643 gledalcev, v prvi ligi pa 261.099 gledalcev.

Največ se jih je zbralo na tekmi med Schalkejem in Wiesbadnom, kjer je bilo prisotnih kar 60.542 gledalcev, sledijo pa tekme Hertha – Magdeburg (52.652 gledalcev), Nürnberg – Kaiserslautern (35.462) in Hannover – Greuther Fürth (31.500). Kot poročajo nemški mediji, se letos po obiskanosti druga nemška liga uvršča celo na peto mesto, pred njo so le elitno nemško, angleško, italijansko in špansko prvenstvo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!