Mladi up Borussie starejši, kot so mislili?

Bundesliga 13. Jan 202318:42 0 komentarjev
Foto: AP Photo/Michael Sohn via Guliverimage

Napadalec Borussie iz Dortmunda Youssoufa Moukoko se je znašel v škandalu. Po nekaterih poročanjih namreč ni star 18 let, ampak je štiri leta starejši.

#related-news_0

Moukoko je bil velika želja številnih klubov v zimskem prestopnem roku, med drugim se ga je povezovalo z odhodom v angleško Premier ligo; največ interesa je bilo s strani Newcastla in Chelseaja, ki pa sta se od nakupa distancirala. Nemški reprezentant naj bi bil štiri leta starejši od do zdaj znanih podatkov. Leto njegovega rojstva naj bi tako bilo 2000.

Če se obtožne izkažejo za resnične, bo Moukoko, ki se je rodil v kamerunskem Yaoundu, le eden izmed številnih primerov kamerunskih nogometašev z netočnimi podatki glede svoje starosti.

V preteklem tednu se je namreč kamerunska reprezentanca do 17 let pripravljala na obračun proti Srednjeafriški republiki v kvalifikacijah afriške lige narodov. V škandalu, ki pretresa kamerunski nogomet, so namreč odkrili, da je 21 izmed 30 nogometašev starejših od dovoljene starosti. Selektor Jean Pierre Fiala je namesto 21-erice poklical druge nogometaše, znova pa se je izkazalo, da jih je bilo 11 prestarih za igranje na tem nivoju.

Nemška nogometna zveza primera še ne želi komentirati.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!