Carlo Ancelotti se bo moral zagovarjati na sodišču

Carlo Ancelotti
Carlo Ancelotti (Foto: Profimedia)

Trenerja madridskega Reala čaka obisk španskih sodnih dvoran, kjer se bo zagovarjal pred obtožbami, da leta 2014 ni prijavil prihodkov, ki jih je zaslužil z naslova prodaje pravic, za trženje lastne podobe.

Francoska tiskovna agencija AFP je v teh dneh objavila dokument, v katerem Ancelotti priznava omenjeno dejanje, ki je privedlo do neplačanih davkov v višini 386.361 evrov. “Očitno je, da obstaja dovolj indicev, da so zadeve, ki so predmet preiskave, vodile do kršitve v škodo državne blagajne,” je v dokumentu, do katerega se je dokopal AFP, ugotovil preiskovalni sodnik.

Sijajni trener, ki bo po izteku pogodbe z Realom Madridom prihodnje leto prevzel vodenje brazilske nogometne vrste, je po pisanju AFP davkariji prijavil zgolj prihodke, ki jih je prejel kot trener madridske zasedbe, na ostale, ki ga sedaj bremenijo, pa »pozabil«.

Tožilstvo je sicer želelo, da se Ancelottija preganja tudi zaradi neprijavljenih prihodkov iz leta 2015, kar pa je sodišče zavrnilo, saj je bil Italijan tedaj že davčni zavezanec Združenega kraljestva.