Če se vrne Allegri, bo CR zapustil Juve?

Nogomet 29. Apr 20218:44 > 11:14 0 komentarjev
Alessandro Tocco/LaPresse via AP
Cristiano Ronaldo bi se z veseljem vrnil na mestu, kjer je postal superzvezdnik. Foto: Alessandro Tocco/LaPresse via AP

Italijanski mediji so se rzapisali o možnosti, da se na klop Juventusa vrne Massimiliano Allegri, potem ko vse bolj postaja jasno, da se ekspermient s trenerskim novincem Andreo Pirlom ni izšel po načrtih.

Juvetus bo pod vodstvom Andrea Pirla izgubil primat v Italiji, po devetih zaporednih naslovih državnega prvaka je trenutno vprašljiva celo uvrstitev v Ligo prvakov. Dovolj tehten razlog, da so italijanski mediji prepričani, da so Pirlu šteti dnevi na klopi Juventusa. Glavni favorit za njegovega naslednika je Massimiliano Allegri, ki bi se v klub vrnil po dveh letih brez zaposlitve. Juventus se je Allegriju za sodelovanje zahvalil po petih naslovih v petih letih in se v želji po bolj atraktivnem nogometu odločil pripeljati Maurizija Sarrija iz Chelseaja.

Sarri ni uspel uresničiti zamisli svojih šefov, kar je s službo plačal po enem letu, na njegovo mesto pa je po odločitvi Andree Agnellija, Fabia Paraticija in Pavla Nedveda prišel trenersko povsem neizkušen Pirlo. Ker se tudi eksperiment z imenom Andrea Pirlo za Juventus ni izšel po načrtih, v Torinu na mestu trenerja znova želijo videti Allegrija.

Gazzetta dello Sport piše, da bo Allegri v primeru povratka na klop stare-dame poizkušal izvesti revolucijo, ki jo je načrtoval že leta 2019, hkrati pa bo najboljše potegnil iz Matthijsa de Ligta, Federica Chiese, Dejana Kuluševskega in ostale mlade garde.

Italijanski mediji dodajajo, da bi Allegri v ekipi zadržal urugvajskega vezista Rodriga Bentancurja, medtem ko ne bi imel nič proti prodaji Adriean Rabiota in Aarona Ramseyja. Sredino bi osvežil z Manuelom Locatellijem iz Sassuola, Brazilca Arthurja Mela pa bi postavil za osrednjega arhitekta igre na sredini igrišča.

V primeru, da bi se vrnil Allegri, naj bi eno leto v klubu ostal še kapetan Giorgio Chiellini, ki bi tako še nekoliko preložil svoj odhod v Ligo MLS. V napadu bi osrednja vloga vnovič pripadla Paulu Dybali, okoli katerega bi Allegri zgradil ekipo. Kaj pa Cristiano Ronaldo? Italijanski mediji pišejo, da je Allegri pred dvema letoma Agnelliju dejal, da mu Ronaldo ruši koncept igre, kar ga je kasneje, med drugim, tudi stalo službe.