Če zmaga Font, se Xavi vrača v Barcelono

La liga 31. Dec 20209:53
Getta Image/ David Ramos

Xavi Hernandez in Jordi Cruyff bosta ena od glavnih adutov Victorja Fonta na prihajajočih predsedniških volitvah v Barceloni.

Victor Font je napovedal, da bosta Xavi Hernandez in Jordi Cruyff vodji strokovnega dela “njegove” Barcelone, v kolikor bo postal novi predsednik. Xavi je legenda Barcelone in eden od njenih najboljših igralcev vseh časov, medtem ko je Jordi in slovitega Johana Cruyffa, slavnega Nizozemca, ki je postavil temelje moderne Barcelone in je v očeh mnogih najpomembnejši človek v zgodovini kluba.

Če bo Font slavil na predsedniških volitvah 24. januarja, bo Xavi postal generalni menedžer, Cruyff pa športni direktor Barcelone. Juli Lopez bo direktor športnih operacij in vezni člen med stroko in upravo, mesto tehničnega tajnika pa bo zasedel Tito Blanco.

V preteklosti je bilo nemalo namigov, da bo Xavi prevzel mesto trenerja, toda Font očitno namerava na klopi obdržati Ronalda Koemana. Glavna zagovornika Nizozemca sta Blanco in Lopez, tako da se zdi, da bo dobil še eno priložnost. “Če se sezona ne bo razpletla po načrtih, bo Xavi poleti zamenjal Koemana,” je sporočil Font.

Xavi je na družabnih omrežjih že namignil, da se je priključil ekipi Fonta, saj se je katarskemu Al Saddu zahvalil za vse, kar je naredil zanj in njegovo družino. Xavi je po odhodu iz Barcelone v Al Saddu preživel pet let, sprva kot igralec, nato še kot trener.

Cruyff, ki je trenutno trener kitajskega Shenzhena, se še ni oglasil, vendar naj bi to storil kmalu.

Španski mediji pričakujejo, da bo imel ob Fontu na predsedniških volitvah največ možnosti Joan Laporta, nekdanji predsednik Barce med letom 2003 in 2010. Barcelona je pod njegovim vodstvom dvakrat slavila v Ligi prvakov, štirikrat pa je bila najboljša v La ligi.

Komentari

Vaš komentar