Čeferin ne želi več vsecelinskih dogodkov

Nogomet 21. Sep 202222:00 0 komentarjev
Aleksander Čeferin. Foto: Guliverimage

Predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa) Aleksander Čeferin pravi, da ne bodo ponovili kontinentalne izvedbe evropskega prvenstva, kot je bilo EP 2020, ko so ga ob okrogli obletnici organizirali v številnih evropskih državah. Ni pa izključil nadaljnjih uspešnih skupnih kandidatur v prihodnosti.

Lanski prestavljeni turnir, namenjen praznovanju 60. obletnice evropskega prvenstva v nogometu, so prizadele logistične težave zaradi pandemije covida-19.

Turnir leta 2024 bo potekal le v Nemčiji, toda na turnirju leta 2028 bi lahko bilo znova več gostiteljev, za organizacijo naj bi se namreč potegovale nekatere države z britanskega otočja, tekmec pa naj bi bila Turčija.

Čeferin je na novinarski konferenci v sredo potrdil, da v prihodnje ne bo več vsecelinskih dogodkov, vendar ne nasprotuje skupnemu gostovanju manjših sosednjih držav.

“Ne razmišljamo o takšnih evropskih turnirjih v 10 ali 11 državah, to je bilo dovolj zapleteno,” je dejal.

“Športno gledano je Švica odigrala eno tekmo v Rimu in nato v Bakuju, nekatere ekipe pa so igrale ves čas doma,” je še dodal. “Tisti, ki niso potovali in so igrali doma, so končali v finalu. Ta koncept nam sploh ni všeč. To je bila dobra ideja. Bila je 60. obletnica evropskega prvenstva, neko vseevropsko prijateljstvo … To so bili elementi te ideje.”

“Ne trdim, da je bila ideja slaba. Ampak moj občutek je, da bi moralo evropsko prvenstvo potekati v eni ali dveh državah, če govorimo o manjših državah.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!