Celjani izkoristili priložnost za skok na tretje mesto

Nogomet 26. Avg 202222:20 0 komentarjev
Matjaž Rozman
Matjaž Rozman (Foto: Uroš Skaza)

Nogometaši Celja so v 7. krogu Prve lige Telemach premagali Gorico z 1:0 (0:0).

Celjani so v obračun z Gorico vstopili v vlogi favorita, tudi pokazali za odtenek več kot tekmeci, bili tudi bližje zadetku, odločilnega pa so dosegli šele v 95. minuti, ko je Vasilije Janjičić unovčil najstrožjo kazen. Celjani so tako vsaj začasno skočili na tretje mesto, Gorica po petem porazu ostaja predzadnja.

Celjani so odločneje začeli tekmo, med drugim je v deveti minuti od daleč sprožil Matic Vrbanec, Uroš Likar pa se je izkazal z obrambo. Pozneje se je dogajanje na celjski zelenici malce umirilo, v 27. minuti pa je dogajanje malce popestril Charles Ikwuemesi, ko je poskusil v kazenskem prostoru, a je po bloku žoga zletela mimo želenega cilja. V 31. minuti pa so bili blizu zadetku tudi Novogoričani, ko je Matjaž Rozman izvrstno posredoval po poskusu Nejca Mevlje z glavo po kotu z desne strani.

Prečka Gbambleja

Uvod drugega polčasa prav tako ni prinesel posebnih sprememb, omeniti velja le previsok strel Alena Krajnca v 53. minuti. Po novem zatišju je v 68. minuti znova malce izven kazenskega prostora streljal Ikwuemesi, toda zgrešil cilj. Takoj zatem je Nene Gbamble sprožil z roba kazenskega prostora malce z leve strani, žoga pa se je od prečke in vratnice odbila v polje, nato pa jo je Aljoša Matko poslal mimo vrat.

Sama končnica tekme je minila v večji želji Celjanov po spremembi izida, do nje pa je prišlo v 95. minuti, ko je najstrožjo kazen, to je zakrivil Matija Širok, ki se je zapletel s Tinom Matićem, uspešno izvedel Vasilije Janjičić.

Celje bo v 8. krogu prihodnji petek gostovalo v Kopru, Gorica pa bo isti dan gostila Muro.

Potek srečanja:

Celje – Gorica 1:0 (0:0)

95. minuta: GOOOOOOOOL! Z bele točke je suvereno zadel Vasilije Janjičić in osrečil domačo publiko. Na koncu lahko rečemo, da je glede na videno zmaga zaslužena.

83. minuta: Sijajna podaja v prazen prostor za novinca pri Goričanih, Miroslava Iličića. Ta je padel v kazenskem prostoru, a tako ali tako je stranski sodnik še pred tem dvignil zastavico. Prepovedan položaj!

69. minuta: Na robu kazenskega prostora so Goričani pustili preveč prostora za Ikwuemesija. Nigerijec je s topovskim strelom iz svoje desnice meril kakšen meter mimo vrat Likarja. Le minuto kasneje je Néné Bi Junior Gbamblé stresel okvir vrat. Z desne strani je v čudovitem loku meril točno v stičišče vratnice in prečke ter bil za nekaj centimetrov nenatančen.

66. minuta: Marka Zabukovnika menja Tomislav Tomić, ki bo pri grofih skušal okrepiti sredino igrišča.

53. minuta: Prva nevarnost za gol v drugem polčasu je maslo gostov. Na levi strani pred kazenskim prostorom se je za strel z 20 metrov odločil Alen Krajnc, toda žoga je za meter preletela Rozmanovo prečko.

46. minuta: V igro pri Celjanih prihaja Aljoša Matko, ki je zamenjal nerazpoloženega Hrvata, Ivana Božića.

KONEC PRVEGA POLČASA

31. minuta: Izjemna priložnost za goste. Nejc Mevlja je po kotu prehitel svojega “varnostnika”, prišel do ugodnega strela z glavo, fantastične reflekse pa je na golu domačih pokazal Matjaž Rozman.

29. minuta: Gradil se je Ikwuemesi, ob rokoborbi ga je položil Cerovec in sodnik je pokazal na prosti strel. Iva Božić si je nastavil žogo na 30 metrih od Likarjevega gola, a zadel nekoga v živem zidu.

9. minuta: Grigori Morozov je na sredini igrišča poiskal Matica Vrbanca, ta se skakajočo žogo odločil udariti z desnico, poskrbel za navdušenje domače publike, a je s parado vodstvo domačih preprečil Uroš Likar.

7. minuta: Prva resnejša priložnost na tekmi. Branilec Zec je v “ogenj” poslal Ikwuemesija, ta pa je žogo spravil po tleh kakšen meter stran od vrat.

2. minuta: Že takoj na začetku srečanja je bil pregrob defenzivni vezist Gorice Darko Hrka in si prislužil rumeni karton za štart nad Ninom Koutrom.

ZAČETEK TEKME

Arena Z’dežele, sodniki: Kondić, Mikača, Kalan.

Strelec: 1:0 Janjičić (95./11 m).

Celje: Rozman, Morozov, Zec, Stojinović, Šporn (od 87. Brecl), Zabukovnik (od 66. Tomić), Vrbanec (od 76. Janjičić), Kouter (od 87. Matić), Božić (od 46. Matko), Gbamble, Ikwuemesi.
Gorica: Likar, Urbančič, Velikonja (od 66. Vekić), Širok, Ahmetaj (od 71. Jukić), L. Marinič (od 46. Petrović), Ankrah, Hrka, Mevlja, Cerovec, Krajnc (od 66. Iličić).

Rumeni kartoni: Hrka, Vekić, Petrović.
Rdeči karton: /.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!