Celjani našli novega napadalca, prihaja zveneče ime

Nogomet 4. Feb 202219:02 > 19:03 0 komentarjev
Foto: Guliverimages

Iskali so in našli. NK Celje je dobil novo moč v napadu, član grofov je postal nekdanji hrvaški reprezentant Duje Čop, ki bo v knežjem mestu igral kot posojen nogometaš zagrebškega Dinama. Simon Rožman je tako dobil tisto, kar si je želel - uveljavljenega "golgeterja".

Nogometaši Celja so v prvem delu sezone zaostali za pričakovanji nogometne javnosti. Trenutno sedmo mesto ni zadovoljilo apetitov ruskih lastnikov, ki si želijo že v naslednji sezoni Celjane spremljati v evropskih tekmovanjih. Tudi zato so grofje v zimskem prestopnem roku pošteno okrepili ekipo, po včerajšnji uradni potrditvi prihoda Vasilija Janjičića, je danes dogovor s Celjani sklenil hrvaški napadalec Duje Čop.

V 143 nastopih v hrvaški ligi je Čop dosegel kar 62 zadetkov.

Na dvajsetih tekmah prvega dela sezone so Celjani le enaindvajsetkrat stresli mrežo nasprotnika. Realizacijo bodo zdaj skušali popraviti z 32-letnim golgeterjem, ki je na vrhuncu svoje kariere štirinajstkrat oblekel dres hrvaške izbrane vrste in za “vatrene” dosegel tudi dva zadetka. 

Na vrhuncu kariere je Čop v La Ligi igral tudi proti virtuozom, kakršen je Lionel Messi. Foto: Guliverimages

Bil je kralj hrvaških strelcev

Čop, ki je produkt Hajdukove nogometne akademije, je največji pečat pustil v Dinamu, s katerim je trikrat osvojil državni naslov in bil v sezoni 2013/2014 tudi najboljši strelec hrvaške lige. Kasneje se je preizkušal tudi v najmočnejših evropskih ligah in oblekel dres Cagliarija, Malage, Sporting Gijona in Real Valladolida. Do lanskega poletja je igral v belgijskem Standard Liegeju, nato pa se po šestih letih vrnil v Zagreb.

V španski La Ligi je na osemdesetih tekmah Čop šestnajstkrat premagal nasprotnikovega vratarja.

A pri Dinamu v tej sezoni Čop ni dobil prav veliko priložnosti, odigral je petnajst tekem in dosegel dva zadetka. Čeprav naj bi imel po informacijah hrvaških medijev nekaj mamljivih ponudb s Kitajske, se je 32-letnik odločil, da do konca sezone ostane v bližini doma – in izbral je Celje.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!