Celjani svoj dragulj prodali v Italijo, a ne med elito

Nogomet 5. Jul 202211:46 > 12:25 1 komentar

Epizoda Tjaša Begića v NK Celje je trajala le eno leto. Produkt novogoriške nogometne šole se namreč iz knežjega mesta seli v Italijo, kjer je okrepil Vicenzo. Slednja bo v prihodnji sezoni nastopala v tretji ligi.

Tjaš Begić je nogometaš, kakršnih je v slovenskem nogometnem prostoru zelo malo. Igriv, živahen, odlično tehnično podkovan in vedno pripravljen na to, da z lepo potezo na igrišču dokaže svoj nesporen talent. Talent, ki pa ga je potrebno še izbrusiti. Toda za to v prihodnosti ne bodo več zadolženi Celjani, ki so Primorca lansko poletje za 300.000 evrov pripeljali iz Gorice. Po 36 nastopih in treh golih v majici grofov se namreč 19-letnik seli v italijansko Vicenzo.

Slednja je v lanski sezoni po dodatnih kvalifikacijah izpadla iz italijanske Serie B in bo prihodnjo sezono igrala v italijanski tretjeligaški druščini. A klub, ki je v 60., 70. in 90. letih prejšnjega stoletja redno igral v elitnem rangu italijanskega nogometa, se želi hitro znova vrniti (vsaj) v drugo ligo.

Na prihodnje rezultatske uspehe kluba je vezana tudi odškodnina, ki so si jo grofje izpogajali za prodajo mladega slovenskega reprezentanta. V osnovi so si povrnili 300 tisočakov, ki jih je klub pred letom dni vložil v nakup Tjaša Begića, v primeru dobrih predstav Primorca v rdeče-belem dresu in napredovanja Vicenze po italijanski nogometni piramidi pa bi lahko po naših informacijah odškodnina še precej, precej narasla.

Novi delodajalci slovenskega nogometnega dragulja sicer nimajo pretiranih težav s financami. Predsednik kluba je namreč Renzo Rosso, lastnik mednarodne modne blagovne znamke Diesel. Njegovo premoženje je po Forbesu ocenjeno na 3,6 milijarde dolarjev.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje