Celjani uradno brez trenerja, favorit za naslednika je jasen

Nogomet 14. Dec 202116:19 > 16:24 4 komentarji
Simon Sešlar
Foto: Uroš Skaza

Iz nogometnega kluba Celje so sporočili tisto, kar smo napovedovali že po porazu grofov proti Taboru iz Sežane. Simon Sešlar ni več glavni trener moštva iz knežjega mesta, vsi pa smo v pričakovanju skorajšnjega imenovanja njegovega naslednika.

Enajst tekem, štiri zmage, štirje remiji in trije porazi. Takšna je bilanca Simona Sešlarja na klopi NK Celje. Za nekdanjega legendarnega nogometaša kluba iz mesta ob Savinji je bil usoden predvsem slabši niz rezultatov ob koncu jesenskega dela.

“Simon je ekipo prevzel konec septembra v težkem rezultatskem položaju, a moštvo uspešno stabiliziral, takoj nanizal šest tekem brez poraza in ekipo popeljal v polfinale pokala. Proti koncu svojega mandata se je ubadal z izbruhom koronavirusa v moštvu in številnimi poškodbami, a kljub nezavidljivemu položaju ostal zbran in vse do zadnjega dne oddelal korektno. Za vložen trud se Simonu NK Celje iskreno zahvaljuje, kljub odhodu z mesta trenerja članske ekipe pa bo Sešlar še naprej del klubskega ustroja,” so sporočili iz mesta grofov.

Po Simonu Simon?

Slabo varovana skrivnost je, da ja glavni kandidat za Sešlarjevega naslednika Simon Rožman. Ni pa nekdanji strateg Celjanov edini kandidat za sveže izpraznjeno klop ambicioznega prvoligaša, pogovori z morebitnimi kandidati za novega trenerja po naših informacijah že potekajo. Vseeno bo precejšnje presenečenje, če v nogometni pomladi na klopi grofov ne bo sedel nekdanji trener Celja, Domžal, Rijeke in Maribora, ki je želja športnega direktorja Gennadyja Golubina.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje