Chelsea našel zamenjavo za Potterja, a dobil košarico

Nogomet 21. Feb 202314:39
Foto: Jordan Mansfield/Getty Images

V letu 2023 je londonski Chelsea odigral deset tekem. Zmagal je le eno. V zahodnem Londonu gorijo vsi alarmi, stolček Grahama Potterja pa se že nekaj tednov pošteno trese. Kaj lahko bi se zgodilo, da bi moral nekdanji trener Brightona iskati novo službo, če bi bil trenersko pozicijo pripravljen prevzeti Mauricio Pochettino. A izkušenemu Argentincu selitev na Stamford Bridge očitno ne diši.

Angleški mediji so že potegnili križ čez trenersko službo Grahama Potterja pri londonskem Chelseaju. Da bo zamenjan, se jim zdi samoumevno in v zadnjih dneh se tako ukvarjajo predvsem s tem, kdo bo njegov naslednik. Edini, ki še zaupa v vodstvene sposobnosti trenerja, ki je septembra zamenjal Thomasa Tuchla, je lastnik Todd Boehly.

A tudi bogati Američan počasi izgublja potrpljenje s 47-letnikom, po drugi strani pa si ne želi odpustiti trenerja brez jasnega načrta, kdo bo Potterjev naslednik. Kot poroča potral 90min.com je vodstvo kluba konec minulega tedno stopilo v kontakt z nekdanjim trenerjem Tottenhama in Paris Saint Germaina Mauriciem Pochettinom, ki pa se je snubcem zahvalil za zanimanje in zavrnil možnost prihoda na Stamford Bridge. Argentinec je sicer naklonjen vrnitvi v trenerski posel, lani po sezoni je zapustil PSG, a želi kariero nadaljevati v bolj stabilnem okolju.

Zadetek Warda Prowsa za nov poraz Chelseaja:

Modri iz Londona so po odigranih 23 krogih državnega prvenstva na skromnem 10. mestu lestvice, za mesti, ki vodijo v Ligo prvakov, pa zaostajajo že velikih 11 točk. To je seveda bistveno manj kot od ekipe pričakujejo bogati ameriški lastniki, ki so za okrepitve v zadnjem letu porabil že okrog 600 milijonov evrov.

Komentari

Vaš komentar