Chelsea želel gostovanje zapreti za navijače, a si premislil

Nogomet 15. Mar 202219:35 > 19:53 0 komentarjev
Foto: Guliverimages

Pri Chelseaju je nogometno dogajanje te dni v drugem planu. V ospredju so namreč sankcije britanske vlade, ki je klubu zaradi lastništva ruskega oligarha Romana Abramovića skoraj popolnoma onemogočila poslovanje. Ker Londončani ne morejo prodajati vstopnic za svoje tekme in bodo brez navijaške podpore na gostovanjih, so želeli tekmo FA pokala proti Middlesbroughju zapreti za navijače, a so prošnjo nato umaknili.

V soboto se na stadionu Riverside v Middlesbroughju obeta pravi nogometni praznik. V četrtfinalu FA pokala namreč pri zasedbi Crisa Wilderja gostuje londonski velikan Chelseaja, domači navijači pa upajo, da bodo njihovi ljubljenci po Tottenhamu in Manchester Unitedu šokirali še enega v nizu glavnih kandidatov za končno lovoriko.

A stadion, ki sprejme približno 35.000 navijačev, na tokratni nogometni praznik ne bo zapolnjen do zadnjega kotička. Prazen bo namreč gostujoči sektor, saj Chelsea zaradi sankcij britanske vlade proti ruskemu lastniku Romanu Abramoviču ne sme prodajati vstopnic za tekme. Londončani pa so se na angleško nogometno zvezo obrnili z uradno prošnjo, da stadion v celoti zapre za navijače.

Chlesea: Zaprtje stadiona bi bilo s športnega vidika najbolj pošteno

“Čeprav si tega nismo želeli, smo se morali obrniti na vodstvo nogometne zveze in zaprositi, da bi bila naša tekma z Middlesbroughjem odigrana za zaprtimi vrati. V nasprotnem primeru bi bila ogrožena športna integriteta. Zavedamo se, da bi bili v tem primeru Middlesbough in njegovi navijači prikrajšani za ogled tekme, enako velja za naše navijače, ki so kupili vstopnice že pred odvzemom naše licence. Toda iskreno verjamemo, da bi bil ta scenarij v trenutnih razmerah najbolj pošten,” so zapisali na Chelseajevi spletni strani.

Trener Chelseaja Tomas Tuchel je v luči sankcij proti Chelseaju potrdil tudi to, da ekipa na gostovanje ne bo odšla z letalom, saj bi s tem presegla proračun, ki ga imajo Londončani na voljo ob trenutnih omejitvah. V Middlesbrough se bo tako ekipa odpravila z avtobusom, vožnja pa bo trajala kar 10 ur.

A kot poročajo otoški mediji, so svojo prošnjo sedaj umaknili. “Po konstruktivnih pogovorih med Angleško nogometno zvezo (FA) in Chelseajem se je klub strinjal, da prošnjo umakne,” so sporočili iz FA. “FA še naprej razpravlja s Chelseajem, Premier ligo in vlado, da bi našli rešitev, ki bi navijačem Chelseaja omogočila udeležbo na tekmah, obenem pa zagotovila spoštovanje sankcij,” so še dodali na zvezi.

Middlesbrough se je na pobudo Chelseaja odzval v popoldanskih urah in celotno situacijo označil za bizarno in ironično v “najmočnejšem pomenu besede”. “Chelsea in športna integriteta ne sodita v isto poved,” je bil oster direktor Middlesbrougha Steve Gibson.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!