Christian Eriksen blizu dogovora z Manchester Unitedom

Nogomet 4. Jul 202214:02 0 komentarjev
Foto: Guliverimage

Danski zvezdnik Christian Eriksen je po poročanju angleških medijev blizu podpisa triletne pogodbe z Manchester Unitedom.

Šlo naj bi za ustni dogovor, zdaj mora Danec, ki je imel v preteklosti toliko težav z zdravjem, prestati vse zdravniške preglede. Eriksenu je na Euru 2020 zastalo srce in zdravniki so se dolgo trudili, da so ga ponovno spravili k zavesti.

Pri Dancu se dolgo ni vedelo, ali bo lahko nadaljeval s kariero, po vstavitvi srčnega spodbujevalnika pa je ponovno obul nogometno obutev. Ne v Italiji, kjer so mu pri Interju zaradi pravilnika, da igralec s tovrstnimi srčnimi težavami ne sme nastopati, razdrli pogodbo, priložnost pa mu je v drugi polovico sezone ponudil Brendford.

Eriksen je v minuli sezoni v angleški premier league odigral 11 tekem in dosegel zadetek, vrnil pa se je tudi v reprezentanco in na dveh tekmah dosegel dva zadetka.

Danec je kariero začel ravno pri Ajaxu, ki je nekdanji klub zdajšnjega trenerja Uniteda Erika ten Haga, pred odhodom k Interju pa je zacvetel pri Tottenhamu, kjer v sedmih sezonah (2013-2020) na 305 tekmah dosegel 69 zadetkov.