Filmski prizor: Ponovno rojstvo, ovacije, gol v dveh minutah

Nogomet 27. Mar 20228:03 > 16:40 2 komentarja
Maddie Meyer/Getty Images

Na prijateljski tekmi Nizozemske z Dansko se je v drugem polčasu med strelce vpisal Christian Eriksen in izid za Skandinavce znižal na 3:2. To je bil prvi gol za člana Brentforda, potem ko je lani na EP doživel srčni zastoj. Dosegel ga je po manj kot dveh minutah na zelenici!

Da je zgodba o vrnitvi po “ponovnem rojstvu” res filmska, je Eriksen gol zabil na stadionu, kjer si je ustvaril nogometno kariero, na Areni Johanna Cruyffa. Tam domače tekme igra njegov nekdanji klub Ajax.

Nizozemska publika je zadetek primerno nagradila, njihovi ljubljenci pa so Dansko na koncu premagali s 4:2. Eriksen je v igro prišel kot zamenjava ob polčasu, za zadetek potreboval vsega 115 sekund.

Naj spomnimo, Danec se je lani na srečanju EURA proti Finski zgrudil in obležal negiben. Medicinsko osebje ga je z masažo srca in pomočjo defibrilatorja spravilo nazaj k življenju, a je bil zaradi težav z igrišč do prejšnjega meseca.

Eriksen je z grbom danske izbrane vrst ena prsih zadel po 287 dneh od travmatične izkušnje.

Prejšnji mesec se je z vgrajenim srčnim spodbujevalnikom vrnil v ekipo “čebel” in že na prvi tekmi podal ob zmagi nad Burnleyem. Sinoči je dokazal, da še vedno lahko nastopa tudi za dansko reprezentanco.

“Vesel sem, da je žoga prišla do mene, izvrstno sem zaključil. Reprezentančno kariero nadaljujem na najboljši možen način. Nizozemski navijači so ustvarili tako vzdušje, da sem se počutil zaželenega, res lep sprejem. Komaj čakam na igranje v Katarju, a do tja je še daleč,” je za angleške medije po včerajšnji tekmi povedal Eriksen.

Danski bo naslednjič lahko pomagal že v torek, ko izbrana vrsta na domačem stadionu Parken gosti Srbijo.

Kraljevski sprejem

Pred tekmo je do Eriksna prišel in ga objel član strokovnega štaba pri nizozemski izbrani vrsti Danny Blind, čigar sin prav tako nosi srčni spodbujevalnik. Ob prihodu danskega vezista na zelenico so organizatorji na velike ekrane spravili Christianovo sliko ter napis “Dobrodošel nazaj”. Ravnodušen ni bil niti selektor Danske, Kasper Hjumland: “To je večer, ki si ga bom še kako dobro zapomnil.” In ne bo edini.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje