“Cristiano Ronaldo bo vse bolj izgledal kot reality”

Nogomet 12. Mar 202113:41
REUTERS/Massimo Pinca
REUTERS/Massimo Pinca

Pri Juventusu so prišli do zaključka, da Cristiano Ronaldo pri 36-letih ne predstavlja prihodnosti kluba.

Cristiano Ronaldo je v bogati karieri nastopal za Sporting, Manchester United, Real Madrid in Juventus. Osvojil je skoraj 30 trofej, petkrat je slavil tudi v Ligi prvakov (štirikrat z Realom, enkrat z Manchester Unitedom).

Ravno zaradi tega so ga tudi pripeljali v Juventus in zanj odšteli 100 milijonov evrov. A na žalost stare dame iz Torina Portugalcu v treh letih ni uspelo še enkrat dvigniti slovitega pokala “z ušesi”.

V klubu so še posebej težko sprejeli letošnji poraz proti Portu. Med glavnimi krivci je bil ravno CR, ki se ni vpisal med strelce, za nameček pa pri odločilnem golu Porta v živem zidu nastavil hrbet, žoga je šla med njegovimi nogami in končala v mreži Juventusa.

Ob tem se je oglasil ugledni italijanski novinar Tancredi Palmeri in citiral Johna Elkanna, predsednika Fiata, ki je lastnik Juventusa. “Prihodnost moramo graditi na mladih igralcih, tako da se moramo prilagoditi,” je zapisal Palmeri, pred tem pa dodalda bo “Cristiano Ronaldo vse bolj in bolj izgledal kot reality.” Slavni Portugalec bo še naprej magnet za medije in javnost, toda …

Čeprav je CR z 20 zadetki prvi strelec Serie A in ne glede na njegove pretekle uspehe, pri 36-letih enostavno ne more biti nogometaš, na katerem bi klub kot je Juventus gradil prihodnost.

Komentari

Vaš komentar