Zlatko Dalić: Slovenija ni nasprotnik, kakršnega smo želeli

Nogomet 7. Mar 202213:15 > 13:21
Zlatko Dalić je na klopi Hrvaške še presegel legendarnega Ćira Blaževića. FOTO: Guliverimages.

Nogometni selektorji širom Evrope v teh dneh objavljajo spiske nogometašev, na katere računajo na marčevskih reprezentančnih akcijah. Hrvaški selektor Zlatko Dalić je objavil seznam izbrancev za prijateljski tekmi s Slovenijo in Bolgarijo ter priznal, da si je želel težjih tekmecev.

“Žal se nam ni uresničila želja, da igramo z Belgijo. Želel sem eno močno in eno nekoliko lažjo tekmo, a je vse skupaj padlo v vodo zaradi težav pri organizaciji. Slovenija in Bolgarija nista reprezentanci najvišjega nivoja, a vse tekme so nepredvidljive. Lahko se zgodi, da bosta obračuna pomembna tudi v luči uvrstitve v drugi kakovostni boben žreba skupin svetovnega prvenstva. Na teh tekmah lahko preizkusimo določene stvari in zberemo nekaj pomembnih točk, če bi jih potrebovali za drugo kakovostno skupino,” je ob predstavitvi seznama reprezentantov razmišljal Zlatko Dalić.

Lepa pohvala za hrvaško ligo

Na seznam reprezentantov je hrvaški selektor imenoval kar šest nogometašev, ki igrajo v domači ligi. Hrvaško prvenstvo bodo zastopali Dominik Livaković in Mislav Oršić (Dinamo), Marko Livaja in Nikola Kalinić (Hajduk) ter Ivica Ivušić in Mile Škorić (Osijek).

“To je dokaz moči hrvaškega prvenstva in kvalitetnega boja za naslov. Logična posledica je, da vse več nogometašev iz domače lige pride v reprezentanco. Nekoč je bilo drugače. Dobro bi bilo, da hrvaški nogomet ni odvisen samo od Dinama. Liga je dobra, veliko je težkih tekem, kar je dobro za reprezentanco,” je pokomentiral hrvaški strateg.

Tekmo med Slovenijo in Hrvaško bomo v živo prenašali na Sportklubu

Slovenija se bo s Hrvaško pomerila 26. marca v Dohi (Katar). Selektor Matjaž Kek bo seznam vabljenih nogometašev na marčevsko reprezentančno akcijo, v sklopu katere se bo Slovenija pomerila še s Katarjem, predvidoma predstavil sredi prihodnjega tedna. Obe tekmi bomo v živo prenašali na Sportklubu.

Komentari

Vaš komentar