Damjan Bohar končuje svojo hrvaško epizodo

Nogomet 18. Jun 202219:41 > 19:55 0 komentarjev
Damjan Bohar

Vse kaže, da bo občasni slovenski reprezentant Damjan Bohar poleti zamenjal klub. Njegov odhod iz Osijeka je najavil kar tamkajšnji trener Nenad Bijelica.

“Na avtobusu bo 35 igralcev. Verjetno ne bo Damjana Boharja, ki je blizu odhoda. Če bo res odšel, bi se mu rad zahvalil za vse, kar nam je v zadnjih dveh letih dal. Bil je član ekipe, ki je prišla do zgodovinskega uspeha. Na tej poti je bil zelo pomemben igralec. V novem klubu mu želimo vse najboljše,” je danes v pogovoru za klubsko spletno stran povedal Nenad Bijelica, trener Osijeka, ki se je zbral pred začetkom priprav. V ponedeljek odhaja v Sveti Martin na Muri.

Damjan Bohar je v Osijek prišel pred dvema letoma in podpisal triletno pogodbo, ki pa je očitno ne bo opravil do konca. Govori se, da se bo vrnil na Poljsko, kjer je pred prihodom v Osijek dve leti igral za Zaglebie Lubin. Prav v ta klub naj bi se 30-letni krilni napadalec tudi vrnil.

Dve sezoni v ligi prvakov, v obeh je zadel

Nekdanji član Mure in Maribora, s katerim je dvakrat zaigral v ligi prvakov in v obeh sezonah v elitnem evropskem klubskem tekmovanju zadel, je za Osijek v dveh sezonah odigral 62 tekem in dosegel 11 golov. Predvsem v prvi sezoni je bil eden vidnejših članov prve hrvaške lige, v drugi polovici prejšnje sezone pa se je njegov status precej poslabšal, tako da odhod ni presenečenje.

Bohar je tudi občasni slovenski reprezentant. Za Slovenijo je odigral 16 tekem in zabil en gol. Nazadnje je v izbrani vrsti igral junija 2019 na tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2020 proti Avstriji v gosteh.

Član Osijeka je sicer še en občasni slovenski reprezentant, branilec Mario Jurčević.