Delitev točk v slovenskem Las Vegasu

Nogomet 6. Dec 202216:17

Nogometaši Gorice in Brava so v 19. krogu Prve lige Telekom igrali neodločeno 0:0.

Nogometaši Gorice in Brava na prvi tekmi 19. kroga niso izkoristili odličnih pogojev za igro, saj so v lepem sončnem in za ta čas toplem vremenu pokazali bore malo dobrega nogometa.

Predvsem velja to za drugi polčas, v katerem sta bili ekipi tako kot celo tekmo enakovredni, a nobena izmed njiju ni hotela tvegati. Videti je bilo, da so si zmage vendarle bolj želeli Ljubljančani, ki so vendarle pokazali za odtenek več, toda maščevanje za poraz v prvem krogu – zmaga Gorice z 1:0 je še vedno njena edina na domačem igrišču, jim ni uspelo.

Ljubljančani so tekmo bolje odprli. Prvih deset minut so pritiskali, v osmi minuti pa si priigrali tudi prvo priložnost. Po lepi akciji je do strela z roba kazenskega prostora prišel Martin Kramarić, a meril nekoliko previsoko. V 17. minuti se je izkazal domači vratar Uroš Likar, ki je žogo po strelu z glavo Davida Flakusa Bosilja odbil v kot, po katerem se je priložnost ponudila še Mitji Križanu, ki je streljal čez gol.

Pri gostih je dvakrat od nevarno poskusil Tamar Svetlin, Flakus Bosilj je bil še enkrat blizu zadetka, potem ko je sam pritekal pred vratarja, ga poskušal preigrati, kar pa mu ni uspelo.

Na drugi strani pa so se Novogoričani po sicer slabem začetku otresli pritiska, si tudi sami v prvem delu priigrali dve priložnosti, v prvi je naprej Ahmed Ankrah zgrešil žogo, v nadaljevanju akcije pa je s strelom poskušal Zvonimir Petrović, a je streljal točno v vratarja Gašperja Lubeja Finka. V 44. minuti bi se spet lahko postavil Ankrah, po prekinitvi in predložku z desne strani se je v sredini dobro znašel, toda ljubljanski vratar je bil spet na mestu.

Tudi v drugem delu so bili gosti nekoliko bolj podjetni, a nevarnejšega strela v okvir vrat ni bilo. Od vratarjev je moral v 62. minuti prvi resneje posredovati Lubej Fink, toda strel Luke Vekiča je bil preslab za spremembo rezultata. V zaključku bi lahko gosti bolje izkoristili napako domačega vratarja Likarja, darila ni znal izkoristiti Luka Štor, vratarjevo napako je tako popravila obramba.

Bravo bo v naslednjem krogu igral proti Kopru, Gorica bo gostovala v Mariboru.

80. minuta: Uroš Likar je skušal preprečiti kot, šel po žogo h kot črti, a jo izbil le do Luke Štora. Ta je darilce preslabo izkoristil.

63. minuta: Luka Vekić je poskusil z roba kazenskega prostora, brez težav za Gala Lubej Finka.

57. minuta: Predložek v kazenski prostor je pristal na glavi Tamarja Svetlina, ki je pomeril nekoliko nad vratnico.

KONEC PRVEGA POLČASA!

45. minuta – Na robu kazenskega prostora (ob golavt črti) se je poigraval Trontelj, nato pa storil prekršek. A obramba Brava je dobro reagirala.

29. minuta – Po prostem strelu se je v gneči v kazenskem prostoru Brava najbolje znašel Petrović in z leve strani močno streljal, a je njegov poskus ustavil Lubej Fink.

17. minuta – Po podaji z desne strani je odlično skočil Flakus Bosilj, a se je še z boljšo obrambo izkazal Likar. Po podaji s kota je zapretil še Križan, a udaril visoko prek gola.

8. minuta – Izvrstna priložnost za Kramariča, ki pa je z roba kazenskega prostora sprožil čez prečko Likarja.

ZAČETEK TEKME V NOVI GORICI!

Začetni enajsterici: 

Gorica: Likar, Širok, Agić, Mevlja, Urbančič, Jukić, Hrka, Ankrah, Petrović, Marinič, Vekić

Bravo: Lubej Fink, Križan, Trontelj, Španring, Kavčič, Trdin, Kurtović, Kramarič, Bosilj, Nsana, Svetlin

 

Stadion v športnem parku Nova Gorica, sodniki: Antič, Habibovič, Mikača.

Gorica: Likar, Širok, Agić, Mevlja, Urbančič (od 8. Klinar), Ankrah (od 85. Leban), Hrka, Jukić, Petrović, Marinič (od 71. Ahmetaj), Vekić (od 71. Iličić).
Bravo: Lubej Fink, Trontelj, Križan, Spanring, Kavčič, Nsana, Trdin, Kurtović, Svetlin (od 73. Šaranić), Kramarič, Flakus Bosilj (od 79. Štor).

Rumeni kartoni: Ankrah; Trontelj, Trdin, Kramarič.

Komentari

Vaš komentar