Dinamo zaslužil že več kot 11 milijonov

Liga Europa 19. Mar 202112:54 0 komentarjev
Mislav Oršić Dinamo
REUTERS/Antonio Bronic

Dinamo je hit evropske lige. Zagrebčani so po podaljšku in veličastni zmagi na Maksimiru s 3:0, s katero so nadoknadili zaostanek iz prve tekme v Londonu z 2:0, izločili Tottenham.

Dinamo je za svoje nastope v letošnji sezoni Evropske lige zaslužil že več kot 11 milijonov evrov. V kolikor bi se Zagrebčani uvrstili v polfinale ali celo finale, je jasno, da bo številka samo še večja.

Nogometaši Dinama so bili dominantni v svoji skupini Evropske lige, osvojili so kar 14 točk. V skupini s Feyenoordom, Wolfsbergom in CSKA-jem iz Moskve so nanizali štiri zmage in dva neodločena rezultata. V prvi fazi izločilnih bojev so po dveh zmagah izločili Krasnodar, v četrtek pa so šokirali še Tottenham in Joseja Mourinha.

Novi trener Damir Krznar, dosedanji pomočnik Zorana Mamića, si bo zmago proti Londončanom zapomnil do konca življenja, hkrati pa ni zapravil priložnosti, da na originalen način čestita tudi svojemu donedavnemu šefu. “Čestitke vsem, igralcem, upravi, klubu, … To je bila naša tekma iz sanj. Kaj takega si niti ne upate sanjati. Popravili smo napake iz prve tekme v Londonu in to nam je prineslo novo veliko zmago. Sedaj lahko uživamo in čakamo na žreb. Kogarkoli bomo dobili, se bomo pripravili in nadejam se, da bomo tako dobri kot proti Tottenhamu. za ta rezultate je zaslužen tudi naš dosedanji trener, tudi njemu smo prineseli malce sreče. Zoki, yes,” je po zgodovinski zmagi dejal Krznar.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!