Dinamu in Osijeku je spodrsnilo, Hajduk spet sanja naslov

Nogomet 1. Maj. 202222:00 > 22:02
Delite:
FOTO: Guliverimages.

V 33. krogu hrvaškega prvenstva sta Dinamo Zagreb in Osijek izgubila točki. Splitski Hajduk je zmagal in je spet v igri za naslov. Teoretično ima možnosti za prvo mesto tudi Rijeka, ki je tokrat prav tako zmagala.

Dinamo Zagreb je danes le remiziral z 1:1 v gosteh pri mestnemu tekmecu Lokomotivi, medtem ko je Osijek doma osvojil le točko proti Istri (2:2).

Hajduk je v Splitu že v petek z 2:1 premagal Hrvatski Dragovoljac, Rijeka pa je bila včeraj v spektakularni tekmi s 5:3 v gosteh boljša od Šibenika.

Tri kroge pred koncem ima Dinamo na vrhu štiri točke prednosti pred Hajdukom, s katerim se bo v Zagrebu pomeril v zadnjem prvenstvenem krogu, in še vedno vse v svojih rokah.

Osijek na tretjem mestu zaostaja za pet točk, teoretično pa v igri ostaja tudi Rijeka, tako da nas očitno čaka zanimiv prvenstven finiš.

Tri asistence Vučkića in Gnezde Čerina

Kako so se ta konec tedna odrezali slovenski nogometaši, ki si kruh služijo v najboljši hrvaški ligi? Zanimivo, vseh pet igra za štiri klube, ki so še v igri za naslov.

Jana Mlakarja pri Hajduku ni bilo niti na klopi.

Haris Vučkić je za Rijeko odigral 71 minut in se v tem času izkazal kot dvakratni asistent. Za enega od petih golov Rijeke je asistiral tudi Adam Gnezda Čerin, ki je bil na igrišču od prve do zadnje minute.

Damjan Bohar in Mario Jurčević za Osijek nista igrala. Prvi je obsedel na klopi, drugega ni bilo niti tam.

Komentari

Vaš komentar