Djuranović pred evropsko uverturo verjame v svoje fante

Nogomet 8. Jul 202110:27
FOTO: Uroš Skaza.

Nogometaši luksemburškega Swift Hesperja bodo prvi tekmec Domžal v novi sezoni. "Pomerili se bomo z nasprotnikom, ki ni naiven,“ pred drevišnjo tekmo prvega predkroga novoustanovljene konferenčne lige meni trener slovenskega prvoligaša Dejan Djuranović.

Zasedba iz Domžal je včeraj opravila še zadnji trening pred vstopom v novo sezono in tako sklenila naporno obdobje priprav. Prve odgovore, kako uspešne so bile, bo delno podala že današnja evropska uvertura v Športnem parku, kjer bodo rumeni v prvem krogu kvalifikacij novoustanovljene konferenčne lige ob 20. uri gostili Swift Hesper.

Moštvo iz Luksemburga sicer predstavlja precejšnjo neznanko. Vodi ga nekdanji glavni trener francoskega Metza Vincent Hognon, ki je v klub prišel pred tremi tedni in v roke dobil ekipo, ki jo je v zadnjem obdobju okrepilo kar 14 novih nogometašev.

”Pomerili se bomo z nasprotnikom, ki ni naiven. Po naših informacijah gre za profesionalno moštvo z igralci, ki so pred dvema letoma nastopali v ligi Evropa. V zadnjih tednih je imel klub veliko prihodov, a okostje ekipe je ostalo nespremenjeno. Izgubili so sicer prvega strelca Hakima Abdallaha, so pa pripeljali novega napadalca iz druge francoske lige. Igralec nemškega rodu Dominik Stolz je njihova gonilna sila, Swift Hesper pa velja za moštvo, ki želi igrati,“ pred tekmo poudarja trener Dejan Djuranović.

Domžalčani sprejemajo vlogo nosilca

Swift Hesper je sicer v minuli sezoni vse močnejše luksemburško prvenstvo sklenil na tretjem mestu z le tremi točkami manj od prvaka Fole, za nogomet specializirana spletna stran Transfermarkt pa vrednost ekipe ocenjuje na 2,85 milijona evrov.

“Ne bo enostavno, vendar verjamem v svoje fante. Kot klub imamo v evropskih tekmovanjih več izkušenj, zato vlogo nosilca sprejemamo brez težav. Pripravljalne tekme so nam podale želene odgovore, zato verjamem, da je ekipa tako psihično kot tudi fizično pripravljena na vse prihajajoče napore. Že dolgo smo skupaj in to je zagotovo zelo dobro z vidika avtomatizmov in uigranosti. Zaradi tega smo lahko optimistični,“ še dodaja najboljši trener pretekle sezone slovenske nogometne lige, ki bo imel za tekmo na voljo vse igralce.

Tekmo med Domžalami in Swift Hesperjem si boste lahko ogledali na SK3.

Komentari

Vaš komentar