Domžalčani dolgo lomili Fince, nato doživeli hladen tuš

Evropa 20. Jul. 202120:32 > 20:43
Delite:
Domžale so se na prvi tekmi 2. kroga kvalifikacij s Honko razšle z remijem.

Nogometaši Domžal so na prvi tekmi 2. kroga kvalifikacij konferenčne lige s finsko ekipo Honka Espoo igrali 1:1 (0:0). Za Domžale je zadel Arnel Jakupović, za Fince pa Jean Marie Dongou. Povratna tekma bo prihodnji četrtek.

Domžalčani so v prvem krogu po trdem boju izločili luksemburškega predstavnika, kot kaže, pa bo tudi boj s finskim tekmecem, ki je v uvodnem krogu izločil Runavik, težak.

Izbranci Dejana Djuranovića so bili favoriti na tekmi, na terenu so sicer prevladovali, toda igralci Honke so si vseeno pripravili kar nekaj lepih priložnosti in tako kot tekmeci tudi enkrat zadeli, kar napoveduje napet dvoboj prihodnji četrtek. Zmagovalec dvoboja se bo v 3. krogu meril s Hafnarfjördurjem ali Rosenborgom.

Domžalčani so v uvodu tekme finskemu tekmecu skoraj preveč dovolili, namreč v drugi minuti je Lucas Kaufmann prišel pred Ajdina Mulalića, ki pa je svoje delo dobro opravil, v šesti minuti pa je Darren Smith celo zadel, a je bil za malenkost v prepovedanem položaju.

Prevzeli pobudo

Zatem pa so Domžalčani prevzeli pobudo, zaigrali odločneje, stopnjevali igro in prišli do nekaj priložnosti, predvsem je poskušal Arnel Jakupović, čigar strela v 15. in 35. minuti je obranil Timothy Murray, ta je bil uspešen tudi po strelu Zenija Husmanija od daleč v 39. minuti, Janez Pišek v 28. in Damjan Vuklišević v 40. minuti po kotu pa sta merila previsoko. Predvsem slednji je bil kar blizu uspehu.

Domžalčani so pritisnili ob koncu prvega polčasa.

V drugem polčasu je najprej nase spet opozoril Jakupović, ko je v 50. minuti poskusil s strelom z glavo, Murray pa je žogo ujel. Pet minut pozneje pa se je moral izkazati domžalski vratar Mulalić, potem ko je toliko spremenil smer žogi po strelu Jonasa Levänena z leve strani, da se je ta odkotalila malo mimo nasprotne vratnice v kot.

V 61. minuti je imel novo lepo priložnost za finsko ekipo zapravil Jean Marie Dongou, ko je v kazenskem prostoru zgrešil cilj, osem minut pozneje pa so se domači le razveselili vodstva. Sven Šoštarič Karić je podal z leve strani pred vrata, kjer je Jakupović z glavo žogo usmeril v mrežo.

Hiter odgovor Fincev

Veselje pa je bilo kratkotrajno, Jakupović je v bližini kazenskega prostora na desni strani izgubil žogo, do nje je na koncu v osrčju kazenskega prostora prišel Dongou in matiral Mulalića. Finci so imeli tik pred koncem še obetaven protinapad, praktično s tremi igralci proti enemu so krenili proti domžalskim vratom, a na koncu ni bilo prave nevarnosti.

Domžale – Honka 1:1 (0:0)

Športni park, gledalcev 300, sodniki: Karlsson, Söderqvist in Yng (vsi Švedska).

Strelca: 1:0 Jakupović (69.), 1:1 Dongou (75.).

Domžale: Mulalić, Šoštarič Karić, Klemenčič, Vuklišević, Žinič, Husmani, Pišek, Käit (od 66. Markuš), Ibričić, Jakupović, Kolobarić (od 83. Vuk).

Honka: Murray, Aalto, Koski, Hatakka, Levänen (Arko-Mensah), Pyyhtiä (od 86. Rasimus), Ollikainen (od 79. Koskinen), Modesto (od 80. Banahene), Kaufmann, Smith (od 79. Voutilainen), Dongou.

Rumeni kartoni: Koski, Voutilainen, Mensah.
Rdeč karton: /.

 

Potek tekme v Domžalah:

KONEC TEKME!

76. minuta: GOOOL! 1:1! Vodstvo Domžal ni trajalo dolgo. Po podaji z leve strani je iz neposredne bližine le nogo podstavil Dongou in izenačil izid.

Video: Gol Dongouja:

69. minuta: GOOOL! 1:0! Domžalčani so končno zlomili odpor Fincev. Z leve strani je odličen predložek poslal Šoštarič Karič, v osrčju kazenskega prostora pa je glavo nastavil Jakupović in domače popeljal v vodstvo.

Video: Gol Jakupovića:

61. minuta: Skoraj vodstvo gostov! Po napaki obrambe se je povsem sam pred vrati Mulalića znašel Dongou, a meril kakšen meter mimo.

Video: Strel Dongouja

60. minuta: Nova priložnost za rumene, v neposredni bližini sta se znašla Kolobarić in Pišek. Sprožil je prvi, a mu je bil soigralec v napoto, žoga je le oplazila zunanji del mreže.

56. minuta: Z leve strani je močno po tleh v daljši vratarjev kot meril Ollikainen, Mulalić je posredoval s konicami prstov in preprečil veselje gostov.

Video: Nevaren strel gostov:

51. minuta: Tudi v drugem polčasu so podjetnejši Slovenci. Po predložku z desne strani je še tretjič streljal Jakupović, tokrat z glavo, a meril naravnost v vratarja. Ostaja 0:0.

KONEC PRVEGA POLČASA!

39. minuta: Nadaljujejo se napadi domačih. Z razdalje je močno streljal Husmani, a preveč po sredini gola, da bi matiral gostujočega vratarja. Sledila je podaja iz kota, ko je z glavo poskušal še Vuklišević, a meril čez gol. Domžale vse bolj pritiskajo.

Video: Priložnost Vukliševića:

35. minuta: Velika priložnost za Domžale! Z desne strani znotraj kazenskega prostora se je za strel ob bližnjo vratnico odločil Jakupović, a se je z obrambo izkazal Murray in z zadnjimi močmi žogo odbil v kot.

Video: Strel Jakupovića:

28. minuta: Po kombiniranju na desni strani se je za strel odločil Pišek, a meril visoko čez gol. Domžalčani imajo rahlo premoč v posesti, a si ne uspejo priigrati izrazitejše priložnosti.

5. minuta: Iz neposredne bližine je streljal Pyyhtia, žoga je ob drugi vratnici prišla do Smitha, ki je zatresel mrežo, a je bil gol zaradi prepovedanega položaja razveljalvljen. Finci so na začetku dvoboja boljši tekmec.

Video: Razveljavljeni zadetek Honke:

2. minuta: Prva velika priložnost na tekmi je pripadla gostom. Hitri Kaufmann se je znašel sam pred vratarjem Mulalićem, a predolgo okleval s strelom oz. mu je prostor lepo zaprl vratar Domžal Mulalić.

Komentari

Vaš komentar