Domžale na dobrodelni tekmi gostijo udeleženca Lige prvakov

Nogomet 1. Avg 202219:33 0 komentarjev

Evropski nogometni duh bo 10. avgusta zajel tudi Domžale. Na dobrodelni tekmi ob Kamniško Bistrico namreč prihaja ukrajinski Šahtar iz Donecka.

Rumena družina se bo z ukrajinskim velikanom pomerila v okviru dobrodelne akcije, ki jo organizira Truhoma, spletna platforma, ki jo je razvila Ana Lukner Roljič, ustanoviteljica Anine zvezdice, s katero klub intenzivno sodeluje zadnje desetletje. V klubu si želijo prek platforme zbrati čim več sredstev za nakup dobrodelnih paketov za ukrajinske begunce v Sloveniji.

Če so Domžalčani že začeli z novo sezono, pa se na prve tekmovalne preizkušnje Šahtar iz Donecka šele pripravlja. Trinajstkratni ukrajinski prvaki bodo sicer z uradnimi tekmami začeli 28. avgusta, ko se nadaljuje pozimi prekinjeno ukrajinsko prvenstvo, v katerem ima po 18. krogih Šahtar dve točki prednosti pred kijevskim Dinamom. Uefa je oranžno-črnim odprla tudi vrata nove sezone Lige prvakov, v katero so rudarji iz Donetska že uvrščeni.

Truhoma je edinstveno zasnovan projekt, s katerim se celoten prispevek nameni nakupu paketov hrane, ki gredo neposredno tistemu, ki mu želite pomagati. Brez posrednikov, brez stroškov in brez zavlačevanja. Ker z Ano sodelujemo že dobro desetletje, je logičen naslednji korak pristop k modernejšim oblikam dobrodelnosti,” ob najavi prestižne tekme razmišlja izvršni direktor Domžal Matej Oražem.