Domžale s tremi točkami proti Bravu skočile na peto mesto

Nogomet 19. Feb 202315:10
Foto: Aleš Fevžer

Nogometaši Brava so v 22. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Domžalam z 0:2 (0:1).

Če so Domžalčani poraz proti Taboru v uvodnem krogu spomladanskega dela pospremili z besedo “nedopustno”, pa bodo po gostovanju v Šiški lahko uporabili pozitivnejši pridevnik. Čeprav je bil Bravo večino tekme v (jalovi) terenski premoči, so izbranci Simona Rožmana svoji priložnosti izkoristili. Domžale so se z novimi tremi točkami prebile na peto mesto pred Muro, Bravo pa ostaja sedmi.

Domžalčani so povedli že po dobrih dveh minutah, Franko Kovačević je podal za hrbet domače obrambe, kamor je stekel novinec Mirza Hasanbegović ter nato rutinirano ugnal Gala Lubeja Finka.

Pozneje so pobudo prevzeli domači nogometaši. V peti minuti je s prostega strela od daleč pri domačih poskusil Mitja Križan, vendar Ajdin Mulalić ni imel težkega dela, tako kot po poskusu Luke Marjanca v 12. minuti.

V 26. minuti je bil nevarnejši strel Žige Repasa, ki pa je za malenkost zgrešil Bravova vrata. V 29. minuti je tudi ljubljanska zasedba prišla v ugoden položaj, a je Matija Kavčič preslabo podal proti Davidu Flakusu Bosilju. Do konca polčasa so maloštevilni gledalci gledali terensko pobudo domače ekipe, medtem ko Domžalčani napada niso imeli posebej v mislih.

Uvod drugega polčasa je minil v podobni predstavi kot v večini prvega dela, a brez pravih priložnosti. Zato pa so Domžale, pri katerih se je na ogrevanju za vstop v igro poškodoval Nick Perc, udarile v 62. minuti, ko je z devetih metrov zadel Kovačević.

Gosti so na koncu brez posebnih težav držali priigrano prednost, medtem ko Šiškarjem v napadu nikakor ni uspelo narediti česa konkretnega.

Bravo bo v 23. krogu v sredo gostoval v Celju, Domžale pa bodo v četrtek gostile Maribor.

Stadion Žak, sodniki: Balažič, Pospeh, Horvat.
Strelca: 0:1 Hasanbegović (3.), 0:2 Kovačević (62.).
Bravo: Lubej Fink, Križan, Katinić, Jakšić, Kramarič, Kavčič, Trdin (od 62. Kurež), Selan, Kurtović (od 81. Nsana), Marjanac, Flakus Bosilj (od 62. Bušnja).
Domžale: Mulalić, Mutavčić, Đurić, Nwankwo, Hodžić, Strajnar (od 90. Fazlić), Husmani, Pišek (od 80. Offenbacher), Repas (od 60. Markuš), Kovačević (od 80. Vuk), Hasanbegović (od 60. Barišić).
Rumeni kartoni: Kurtović, Nsana; Nwankwo.

 

Bravo – Domžale 0:2 (0:1)

KONEC TEKME!

Zadetek Kovačevića za vodstvo Domžal z 2:0:

62. minuta: GOOOL! 2:0 za Domžale! Po asistenci je Franko Kovačević dosegel še zadetek in podvojil vodstvo Domžal.

43. minuta: S strelom od daleč je poskusil domžalskega vratarja premagati tudi Kramarić, a prav tako meril previsoko.

41. minuta: Pri Bravu je s strelom od daleč poskusil Jakšić, a žogo poslal visoko prek vrat.

Velika priložnost Kavčiča za izenačenje:

29. minuta: Kramarić je sijajno podal do Kavčića, ki je stekel v kazenski prostor Domžal, se znašel sam pred vratarjem, a meril nenatančno.

26. minuta: Po hitrem zadetku v nadaljevanju ni bilo večjih priložnosti. Nič kaj razburljivo dogajanje je naposled prekinil strel Žana Repasa, ki je s približno 20 metrov za las zgrešil vrata domačega vratarja Lubeja Finka.

Zadetek Hasanbegovića za vodstvo Domžal z 1:0:

3. minuta: GOOOL!!! 1:0 za Domžale! Franko Kovačević je že na uvodu tekme v kazenskem prostoru z asistenco zaposlil Hasanbegovića, ki je dosegel svoj prvi gol za Domžale.

Začetni postavi:

Bravo: Lubej Fink, Križan, Katinić, Jakšić, Kramarić, Kavčić, Selan, Kurtović, Flakus Bosilj, trdin, Marjanac.

Domžale: Mulalić, Mutavčić, Đurić, Kovačević, Hasanbegović, Hodžić, Repas, Nwankwo, Pišek, Strajnar, Husmani.

Komentari

Vaš komentar