Dvomov ni več, Pep bo dobil novo pregrešno drago “igračko”

Nogomet 9. Maj. 202211:55 > 11:57
Delite:
Erling Haaland
Erling Haaland. Foto: REUTERS/Leon Kuegeler

Če je Manchester City lani celotno poletje neuspešno lovil Harryja Kana, letos te napake ni ponovil. Sinje modri so že pred koncem sezone zavihali rokave in dvomov skorajda ni več - Erling Haaland bo kmalu predstavljen kot nova okrepitev super bogatih meščanov.

Po poročanju Sky Germany je Erling Haaland vodstvo dortmundske Borrusie že pred dnevi obvestil o tem, da bo poleti zamenjal klubske barve. Odkupna klavzula norveškega golgeterja je nastavljena na 75 milijonov evrov, direktor Manchester Cityja Ferran Soriano pa je že prejšnji teden obvestil svojega kolega pri Borussii Hansa-Joachima Watzkeja, da bodo sinje modri to klavzulo v resnici aktivirali.

Novinar The Athletica David Ornstein se danes sklicuje na nemške vire, ki so potrdili, da sta Manchester City in Haaland uskladila vse potrebno za podpis pogodbe. Uradna najava prestopa se pričakuje v zaključku tega oziroma v začetku naslednjega tedna. Pep Guardiola bo tako očitno vendarle dobil klasičnega napadalca, ki ga je tako zelo zavzeto iskal po odhodu Sergia Aguera. Strelska bilanca Norvežana je seveda izjemna, od januarja 2020 je na 88 tekmah v majici Borussie dosegel kar 85 golov.

Haaland da, Pogba ne

Isti vir zatrjuje, da v modri del Manchestra ne bo Paula Pogbaja. Zastopniki Francoza naj bi se Cityju zahvalili za laskavo ponudbo, a trenutno ne razmišlja o tem, da bi prestopil v vrste aktualnih angleških prvakov.

Komentari

Vaš komentar