Eksplozija tujcev v hrvaškem nogometnem prvenstvu

Nogomet 22. Avg 202120:03
Lokomotiva Zagreb
Največ tujcev igra za zagrebško Lokomotivo. (Foto: Guliver Image)

Na zelenicah hrvaške nogometne lige letos igra kar 134 igralcev iz 43 držav, kar znaša 39,4 odstotka vseh nogometašev v tekmovanju.

Med 134 tujci, ki letos nastopajo v hrvaškem nogometnem prvenstvu, so tudi takšni iz Irana, Čila, Južne Koreje, prvič po 30 sezonah pa bo zaigral celo Indijec. Največ je sicer nogometašev iz Bosne in Hercegovine (20), sledijo Albanci (11), na tretjem mestu pa so nekoliko presenetljivo Kolumbijci (9), danes poroča Večernji list.

Največ tujcev nastopa pri zagrebški Lokomotivi (22), sledita pa ji Rijeka (15) in Šibenik (15). Najmanj tujcev ima Dragovoljac – le pet.

Kot še ugotavljajo pri Večernjem listu, je do porasta tujcev v hrvaškem prvenstvu prišlo po izvrstnih nastopih njihove reprezentance na svetovnem prvenstvu leta 2018 v Rusiji. Sezono pred mundialom je imela liga 77 igralcev iz tujine, po srebru pa so številni nogometaši ugotovili, da je naša soseda lahko odlična odskočna deska za odhod v močnejše evropske lige.

Vse več tujcev ima tudi druga hrvaška nogometna liga. Letos v njej nastopa 69 igralcev , lani je ta številka znašala 62, predlani pa 53.

Komentari

Vaš komentar