Ena družina, dva prestopa: Brat v Rogaško, sestra v Pariz

Nogomet 15. Jul 202315:13 0 komentarjev
Alen Korošec se iz Sežane seli v Rogaško. FOTO: Aleš Fevžer.

Za novopečenega slovenskega nogometnega prvoligaša Rogaško bo v novi sezoni igral tudi donedavni nogometaš sežanskega Tabora Alen Korošec. Pred tem je precej odmevnejši prestop uspel njegovi sestri Kaji Korošec, ki se je preselila v Pariz.

Rogaška, ki jo pod vodstvom trenerja Oskarja Drobneta zgodovinska prva tekma v prvoligaški druščini čaka čez teden dni, ko se bo pomerila z Bravom, še naprej krepi svoj kader.

Po nekdanjemu vratarju Olimpije in italijanske Genoe Roku Vodišku, bočnemu branilcu Žanu Flisu, ki je nazadnje igral za Celje, ter branilcema Rokom Kurtovićem in Filipom Brautom, ki sta prišla s Hrvaške, se Rogaški obeta nova okrepitev.

Po naših informacijah je tik pred potrditvijo prihod 21-letnega Alena Korošca, ki je v prejšnji sezoni igral za sežanski Tabor in pustil dober vtis. V prvoligaški druščini je do zdaj zbral 42 nastopov, zabil dva gola in prispeval tri asistence. Pred tem je bil član lendavske Nafte. Mladi vezist bo podpisal dveletno pogodbo.

Sestri je uspel še precej odmevnejši prestop

To poletje se je selila tudi Koroščeva sestra, tudi ona je zelo uspešna nogometašica in slovenska reprezentantka. Kaja Korošec, najboljša nogometašica ŽNK Mura, za katero je v prejšnji sezoni v 20 nastopih zabila kar 25 golov, se je namreč preselila v vrste šestkratnega francoskega prvaka FC Paris, s katerim bo v tej sezoni nastopala tudi v ligi prvakov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!