Epilog besa navijačev NK Maribor

Nogomet 13. Okt 202212:52 8 komentarjev
Foto: Jure Banfi

Disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije (NZS) je NK Maribor prepoznal kot odgovornega za nešportno in neprimerno vedenje navijačev, zato je ekipo kaznoval z eno tekmo igranja pred praznim Ljudskim vrtom in visoko denarno kaznijo. NZS je ob tem zapisala, da je upoštevala pisno opravičilo kluba, drugače bi bila kazen še višja.

Disciplinski sodnik NZS je odločil, da bo moralo vodstvo Maribora zaradi “nešportnega in neprimernega vedenja navijačev, ki so prižigali bakle, žaljivo skandirali, množično metali različne predmete na igrišče, pri čemer je en vžigalnik zadel stranskega sodnika v tilnik, ter povzročili prekinitev tekme,” plačati 8.600 evrov kazni. Še dodatnih 480 evrov kazni so si Mariborčani prislužili zaradi nešportnega vedenja več nogometašev in uradnih oseb. Posledica kartonov je tudi kazen za trenerja Damirja Krznara, ki na sobotnem derbiju z Olimpijo prvakov ne bo smel voditi z roba igrišča v Stožicah.

Trenutek, ko je Matej Jug pozval prisotne, da zapustijo zelenico:

Proti Domžalam bo Ljudski vrt prazen

Zaradi vseh omenjenih prekrškov na tekmi proti Kopru je štajerski klub prejel tudi kazen igranja ene domače tekme brez gledalcev. Pri NZS so zapisali, da se bo ta izvršila na tekmi 14. kroga proti Domžalam.

S tisoč evrov kazni zaradi neprimernega in nešportnega vedenja navijačev je disciplinski sodnik naložil tudi Olimpiji, Mura pa bo iz istega razloga odštela 50 evrov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje