ESPN: Lewandowskega si želita dva angleška velikana

Bundesliga 7. Maj 202111:51 > 11:51
Robert Lewandowski
Foto: Lukas Barth-Tuttas - Pool/Getty Images

Po poročanju ESPN-ja bi poljski napadalec Robert Lewandowski poleti lahko zapustil Bayern München in se preselil v Anglijo. Največ interesa za triintridesetletnega golgeterja kažeta finalista letošnje sezone lige prvakov, Manchester City in Chelsea.

Dobitnik Fifine nagrade za najboljšega nogometaša v letu 2020 je visoko na spisku želja sinjemodrih iz Manchestra in modrih iz Londona. Lewandowski ima z Bayernom pogodbo sklenjeno do leta 2023, Bavarci pa ga iz kluba ne bodo spustili brez odškodnine, visoke vsaj 60 milijonov evrov.

Prvi napadalec poljske reprezentance, ki je Bayernu močno manjkal v četrtfinalu lige prvakov proti PSG, je sicer večkrat zatrdil, da si želi kariero končati na Bavarskem, a bi ga lahko zamikal izziv v angleški premier ligi. Chelsea naj bi Lewandowskega pripeljal po težki prvi sezoni Tima Wernerja za londonski klub, medtem ko pri Cityju v Poljaku vidijo izvrstno zamenjavo za odhajajočega Sergia Agüera. Obstaja možnost, da se v bitko za njegov podpis poda še PSG, a naj bi do tega prišlo zgolj v primeru, če bi Kylian Mbappe poleti zapustil francosko prestolnico.

Lewandowski je sicer v letošnji sezoni bundeslige dosegel že 36 golov in bo na zadnjih štirih tekmah lovil rekord legendarnega Gerda Müllerja, ki je v sezoni 1971/72 dosegel 40 ligaških golov.