Aleksander Čeferin izbran v elitno druščino vplivnežev

Evropa 8. Dec 202121:45 > 22:321 komentar
Aleksander Čeferin. FOTO: Guliverimage

Predsednika evropske nogometne zveze Aleksandra Čeferina je ameriška spletna stran Politico izbrala v skupino 28 najbolj vplivnih Evropejcev. "Razred 2022" vplivnežev med drugim sestavljajo še Aleksander Lukašenko, Christine Lagarde, Donald Tusk, Emmanuel Macron, Frans Timmermans, Mario Draghi, Ursula von der Leyen in Viktor Orban.

“Če je politika lahko ‘krvava’, potem lahko športna politika včasih pomeni kar vojno,” je opis izbora Slovenca začela spletna stran Politico.

Nadaljevali so: “Kot predsednik UEFA, je Čeferin odgovoren za prihodnost najbolj pomembne postranske zadeve na svetu. Zoperstavil se je nekaterim največjim klubom, njihove poteze oklical ‘egoistične in sramotne’, ko so skušali ustanoviti Superligo, potem pa je nasprotoval še Mednarodni nogometni zvezi, ko je ta predlagala organiziranje SP na vsaki dve leti.”

Niso pozabili niti na to, da je Čeferin svojo pot funkcionarja začel v malonogometnem klubu Litija, se povzpel do predsednika NZS, omenijo tudi služenje roka med 10-dnevno vojno za samostojnost Slovenije, pa čeprav ni izstrelil niti enega naboja.

Kot eno izmed njegovih redkih napak omenijo nemoč UEFA ob želji Nemčije, da med EP letos Allianz Areno okrasi z barvo mavrice v podporo skupnosti LGBTQ+ pred tekmo madžarske reprezentance, Politico pa ne pozabi niti na njegovo kritiko aktualne slovenske vlade, predvsem ravnanje slednje v času pandemije.

Komentari

Vaš komentar