Trenerju Reala grozi zaporna kazen

Evropa 6. Mar 202412:10 3 komentarji
Carlo Ancelotti. FOTO: Profimedia

Špansko tožilstvo je danes zahtevalo štiri leta in devet mesecev zaporne kazni za trenerja španskega nogometnega kluba Reala Madrida, Carla Ancelottija. Ta davčnemu uradu domnevno ni prijavil dohodkov, poročajo svetovni mediji.

Državno tožilstvo v Madridu je 64-letnega Italijana v izjavi obtožilo, da je špansko državno blagajno v letih 2014 in 2015 prikrajšal za več kot milijon evrov zaslužka, ker ni prijavil svojih prihodkov od osebnostnih pravic.

Ancelotti je plačal davek na plačo, ki mu jo je izplačal Real Madrid, davčnemu organu pa ni prijavil prihodkov iz marketinških in sponzorskih pogodb. Davčna uprava meni, da bi ji moral leta 2014 plačati 386.361 evrov, leto kasneje pa 675.718 evrov.

Tožilstvo pravi, da je italijanski strateg svoje osebnostne pravice do podobe prenesel na neimenovana podjetja, od katerih je prejel denarno nadomestilo, kar je kaznivo dejanje. Špansko sodišče je julija odredilo, da bo Ancelottiju zaradi afere sodilo, vendar datum še ni bil določen.

Italijan za zdaj brez komentarja

Ancelotti, ki ga danes v ligi prvakov čaka tekma proti Leipzigu Benjamina Šeška in Kevina Kampla, primera še ni komentiral, kot tudi ne Real Madrid.

Italijan je sicer vodenje madridskega velikana prvič prevzel leta 2013, preden je maja 2015 odšel v münchenski Bayern. Kasneje je vodil še Napoli in Everton, nato pa se 2021 vrnil v Madrid. Decembra je s kraljevim klubom podaljšal pogodbo do junija 2026.

Gre sicer za enega najuspešnejših trenerjev v zgodovini, elitno ligo prvakov je osvojil štirikrat (po dvakrat z Milanom in Real Madridom). Državne naslove pa je osvajal z Realom in Milanom ter s Chelseajem v Angliji, Bayernom v Nemčiji in PSG v Franciji.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje