Unikaten “podvig”, na katerega Olimpija ne more biti ponosna

Evropa 13. Avg 20219:00 1 komentar
Napadalcem Olimpije proti Santa Clari ni šlo. Foto: Uroš Skaza

Olimpija na dveh tekmah tretjega kroga kvalifikacij za evropsko konferenčno ligo proti portugalski Santa Clari v nasprotnikova vrata ni sprožila niti enega strela. Med preostalimi 59 klubi, ki so igrali v tej fazi tekmovanja, je edina takšna.

Na Azorih, kjer je Santa Clara igrala v polni zasedbi, je bilo prejšnji teden 2:0 za Portugalce, nogometaši Olimpije pa so bili za nasprotnikovega vratarja povsem nenevarni. Streljali niso niti enkrat. Žoga ni letela mimo portugalskih vrat, kaj šele vanj, prav tako pa Portugalcem ni bilo treba blokirati niti enega strela nasprotnikovih nogometašev.

Vmes je Santa Clara najprej z 0:3 prepričljivo izgubila proti novopečenemu portugalskemu prvoligašu Toledu, potem pa je v njenih vrstah prišlo do izbruha okužb z virusom Covid-19, zaradi katerega je v Ljubljano pripotovala z zgolj 13 igralci.

Resda so okužbe še najmanj zdesetkale začetno enajsterico trenerja Santa Clare Daniela Ramosa, v njegovi prvi postavi je bilo osem identičnih imen v primerjavi s tekmo na Azorih, a vseeno. Olimpiji tudi v Stožicah vrata portugalskega vratarja Ricarda Fernandesa ni uspelo ogroziti niti enkrat. Trije streli Olimpije so končali v gostujočem bloku, dva pa sta zletela mimo vrat.

Slovenski pokalni prvaki se tako od Evrope poslavljajo z edinstvenim “podvigom”, na dveh tekmah tretjega kroga kvalifikacij za konferenčno ligo v nasprotnikov gol niso sprožili enega strela.

Timi Max Elšnik

Elšnik: Videli smo, kje bi radi bili

Medtem ko je bil po tekmi ob odgovoru na ta očitek trener Savo Milošević zelo kratek in je dejal, da Portugalci pač niso dopuščali možnosti, se je malce bolj o nevsakdanjem in ne najboljšem statističnem podatku po tekmi razgovoril njegov kapetan.

“Vsak zase je dal vse od sebe, a na tej ravni je to očitno premalo. Igrali smo bolje kot na prvi tekmi, toda to ni bilo dovolj. Videli smo, kje smo v primerjavi z evropskimi ekipami, in kje bi radi bili. Tako individualno kot kolektivno. To je za nas velika izkušnja. Zdaj se moramo osredotočiti na prvenstvo,” je povedal Timi Max Elšnik.

V tretjem krogu kvalifikacij za novoustanovljeno evropsko klubsko tekmovanje je ob Olimpiji sodelovalo še 59 klubov, ki niti približno ne spadajo na najvišji evropski nivo. Tudi malteški, severnoirski, luksemburški, kazahstanski, kosovski, irski, albanski, finski … Niti enemu se ni zgodilo, da bi se od Evrope poslovil na tak način, brez da bi v nasprotnikova vrata poslal en samcat strel. Podatek, na katerega pri Olimpiji zagotovo ne morejo biti ponosni.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje