Klic iz obupa iz Milana, kaj bo storil Čeferin?

Evropa 28. Apr 20218:20 > 13:40 0 komentarjev
Alexander Hassenstein/Getty Images

Izvršni direktor Interja Beppe Marotta je prepričan, da klubi brez denarne injekcije, ki bi jo prinesla zdaj že propadla Evropska superliga, ne bodo preživeli.

“V času pandemije Covid-19 so prihodki zelo neredni, vse skupaj je negotovo, medtem ko stroški ostajajo visoki. Plače igralcev poberejo skoraj 70-odstotkov vseh prihodkov in tega ne preživi noben klub. Evropski model nogometa je zastarel, potrebno bilo bolje izkoristiti vire prihodkov. Superliga bi bila ta rešitev,” je za italijanskem medije dejal Marotta in le potrdil, da predsednik Uefe Aleksander Čeferin še ne more biti povsem miren. Pritiski klubov, ki so v rdečih številkah, bodo vse večji. “Ogroženih le teh 12 klubov, pač pa celoten nogomet,” je še dejal veljak v upravi Interja.

Projekt Evropske superlige, ki ga je ustanovilo 12 najmočnejših in najbogatejših klubov, je po hitri intervenciji Uefe, Fife ter nacionalnih nogometnih zvez, ki so “odpadnikom” zagrozili z najostrejšimi ukrepi, propadel v manj kot 72 urah. Najprej je pod hudim pritiskom navijačev izstopilo šest angleških klubov, nato so jim sledili še ostali. No, razen Real, Juventusa in Barcelona, ki za zdaj še ostajajo pri prvotni ideji.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!