Štirje goli na eni tekmi slovenskega najstnika v Avstriji

Nogomet 27. Apr 202122:13 > 22:49
Benjamin Šeško je vnovič dokazal, da je velik nogometni dragulj. FOTO: FC Liefering.

Komaj 17-letni slovenski napadalec Benjamin Šeško je ime dneva v Avstriji, potem ko je na tekmi tamkajšnje druge lige v majici Lieferinga ob zmagi s 5:1 nad drugo ekipo dunajske Austrie zabil kar štiri gole.

Benjamin Šeško je v tej sezoni pri vsega 17 letih debitiral v dresu avstrijskega prvaka Red Bull Salzburga, katerega član je, potem pa so ga iz Salzburga posodili k svoji podružnici v drugi avstrijski ligi Liefering, pri katerem se je znašel odlično.

Že pred tem je na 23 tekmah zabil deset golov in prispeval tudi pet asistenc, tokrat pa je poskrbel za tekmo kariere in drugi ekipi dunajske Austrie nasul kar štiri gole. Pri današnji zmagi s 5:1 je za Liefering zadel v 35., 55., 59. in 67. minuti, ko je uspešno realiziral enajstmetrovko in postavil končni izid.

Trenutno je tretji strelec lige

Šeško je trenutno pri 14 golih in je tretji najboljši strelec druge avstrijske lige.

Liefering je trenutno na drugem mestu prvenstvene lestvice. Za vodilnim Blau-Weiss Linzom zaostaja za dve točki.

Domžale so z njim mastno zaslužile

Šeško, nekdanji mladinec Domžal in Krškega, je v Avstrijo poleti 2019 odšel za kar 2,5 milijona evrov, njegov razvoj kariere pa za zdaj namiguje, da so pri Red Bull Salzburgu takrat dobro vedeli, koga so kupovali.

Kmalu bo postal mladi reprezentant

Šeško je tudi slovenski reprezentant, a do zdaj višje od reprezentance do 17 let ni prilezel. Za mlajše slovenske reprezentančne selekcije je do zdaj v 24 nastopih dosegel 13 golov.

Vse pa kaže, da bo zdaj preskočil selekcijo do 19 let in se na naslednji akciji priključil mladi slovenski reprezentanci. Po naših informacijah naj bi se namreč znašel na naslednjem seznamu selektorja do 21 let Milenka Ačimovića.