Mourinha so po tekmi oblile solze

Evropa 6. Maj 20229:51 > 9:52 0 komentarjev
Jose Mourinho ve, koliko uvrstitev v finale pomeni Rominim navijačem. Foto: Andrea Staccioli

Trener Rome Jose Mourinho je po uvrstitvi v finale konferenčne lige, ki bo 25. maja v Tirani, glasno zajokal. Ne zaradi sebe, ampak za navijače, ki ljubijo ta klub.

Portugalec je postal prvi trener, ki se je uvrstil v finale evropskega tekmovanja s štirimi različnimi klubi. “Zelo sem čustven, to je naša liga prvakov,” je po zmagi nad Leicester Cityjem povedal 59-letni portugalski strokovnjak.

“Ko delaš v Romi, živiš in dihaš Romo. Gre za klub mesta. Že od prvega dne sem videl, da gre za nekaj velikega. Imel sem že boljše trenutke v karieri, a čustven nisem zaradi sebe, ampak za ljudi, ki ljubijo ta klub. Vem, koliko jim to pomeni.”

Mourinho po zadnjem sodnikovem žvižgu:

Prvi finale za Romo po letu 1991

Mourinho je pred tem s Portom in Interjem osvojil ligo prvakov, z Manchester Unitedom je leta 2017 osvojil ligo Europa, konec maja pa bo imel V Albaniji priložnost, da osvoji še novoustanovljeno konferenčno ligo.

To je za Romo prvi finale v evropskih tekmovanjih po letu 1991, ko so v pokalu UEFA na koncu ostali praznih rok.

Navijači Rome:

Leteli na krilih navijačev

Potem ko se je prva tekma v Leicestru končala z 1:1, je dvoboj na Olimpicu odločil zadetek Tammyja Abrahama.

“Še preden se je tekma začela, so naši navijači zmagali to tekmo. Slišali smo jih še preden so prišli na tekmo in med ogrevanjem. Ta zmaga je zanje in mojo ekipo. Upajmo, da bomo na koncu dvignili lovoriko,” je pristavil še angleški napadalec, ki je poleti v Rim prišel iz vrst Chelseaja.

Sinovi volkulje so zanj odšteli 40 milijonov evrov, 24-letni Anglež pa je na 49 nastopih v tej sezoni dosegel 25 zadetkov.

Izjemno vzdušje na Olimpicu:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!