Šimundža: V odraščanju smo naredili korak naprej

Konferenčna liga 10. Dec 202110:23 2 komentarja
FOTO: Uroš Skaza.

S porazom na gostovanju pri Vitesseju z 1:3 so nogometaši Mure sklenili zgodovinsko sezono v novoustanovljeni konferenčni ligi. Čeprav so slovenski prvaki v svoji skupini zasedli zadnje mesto, se od tekmovanja poslavljajo s pokončnimi glavami in bogatimi izkušnjami.

V družbi močnejših, uglednejših predvsem pa bogatejših klubov je bilo še pred zgodovinskim evropskim debijem Prekmurcev jasno, da realnih možnosti za preboj v izločilne boje ne bodo imeli. Kljub temu so se v tretjerazrednem evropskem tekmovanju predstavili v pozitivni luči, z neustrašno predstavo in zmago nad angleškim velikanom Tottenhamom pa med drugim poskrbeli tudi za nepozaben evropski večer v Ljudskem vrtu.

Šimundži žal za slab prvi polčas

“Ko pogledam vse skupaj, so za nami solidne predstave, rasli smo iz tekme v tekmo. Mislim, da bi lahko na kakšni tekmi iztržili še kaj več, ker pa smo prvič nastopali v skupinskem delu evropskega tekmovanja, smo predvsem v odraščanju naredili korak naprej,“ je po porazu v zadnjem krogu proti Vitesseju oceno nastopov slovenskega prvaka po pisanju spletnega portala Sobotainfo podal trener črno-belih Ante Šimundža.

FOTO: Guliverimages,

Njegovi igralci so sicer možnosti, da bi nizozemskemu predstavniku odščipnili točko, izgubili že v prvem delu. Ob polčasu so zaostajali za tri zadetke, a bolje zaigrali po odmoru in se po zaslugi rezervista Amadeja Maroša razveselili tudi častnega zadetka.

“Drugi polčas je bil precej boljši od prvega, v katerem smo bili povsem neprepoznavni. Nismo imeli idej, kako in kaj, bili smo zadržani, tudi zadetek v tretji minuti je otežil zadeve. Z menjavami in željo po dokazovanju smo bili v drugem polčasu videti zelo dobro, tudi zadeli, morda bi lahko še enkrat. Ko pogledam celotno tekmo, je Vitesse zasluženo zmagal, mi pa smo v drugem polčasu igrali dokaj solidno,“ je dejal trener Sobočanov.

Nasprotnikom bi lahko odščipnili še kakšno točko

Da so v prvem polčasu stali predaleč od nasprotnikovih igralcev in da jih je prvi gol presekal, je priznal tudi eden vidnejših nogometašev Mure na zelenici stadiona GelreDome Nik Lorbek.

“Kot ekipa smo v obrambi igrali slabo, v prvem polčasu nismo napadali in pritiskali z več igralci hkrati. Nismo pritiskali na žogo, nekaj igralcem smo pustili, da so se razigrali in postali sproščeni z žogo. Pošiljali so dolge žoge za našo zadnjo vrsto, postali so bolj odločni na žogi. V drugem polčasu smo se popravili. Kot je dejal trener, škoda, da nismo zadeli še drugič, da bi morda na koncu s kaosom še do tretjega gola. Drugi polčas je bil boljši, vseeno pa premalo za zmago.“

Foto: Srdjan Zivulovic – REUTERS via Guliverimage

Tudi on je sicer poudaril, da so si proti Vitesseju, Rennesu in Tottenhamu nabrali bogate izkušnje. “Na prvih dveh tekmah smo se malce lovili ter se morda še privajali na evropski ritem in to raven nogometa. Zadnje štiri tekme smo odigrali korektno. Tottenhamu smo vzeli tri točke, morda bi lahko kakšno točko odščipnili tudi v tekmi z Rennesom in tudi danes Vitesseju z nekaj drugačnimi odločitvami. Na koncu je, kar je. Dobre izkušnje, bilo jih je ogromno, je potrebno vzeti in gledati v prihodnost,“ je po pisanju Sobotainfo dejal nekdanji član Maribora.

Mura bo zahtevno prvo polovico sezone, v kateri je vpisala kar 14 evropskih tekem, sklenila v nedeljo, ko jo na Bonifiki čaka prvenstveni derbi z vodilno ekipo Prve lige Telemach Koprom.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje