Vodstvo Olimpije odgovorilo na luksemburško zmedo

Evropa 21. Jul 202210:51 0 komentarjev
Nogometaši Olimpije gostujejo v Romuniji. Foto: Aleš Fevžer

Vodstvo ljubljanske Olimpije se je odzvalo po fiasku v Luksemburgu. Potem ko so zamudili let po četrtkovi evropski tekmi v Luksemburg, so na pot domov odpravili šele dan kasneje, in sicer z avtobusom.

“Glede našega potovanja v Luksemburg je treba poudariti, da je bilo potovanje rezervirano prek znane slovenske turistične agencije. Seveda je bilo upoštevano, da bo tekma morda podaljšana in morda tudi kazenski streli. Vse to je bilo znano in sporočeno,” so zapisali na spletni strani NK Olimpije. “Pripravljen je bil avtobus do letališča in taksiji za igralce, ki so morali na dopinško kontrolo. Ko je bilo jasno, da letalo ne bo moglo vzleteti, se je ekipa vrnila v hotel s petimi zvezdicami. Naslednji dan je bilo predvideno kratko usposabljanje, nato pa je sledil povratni let.”

Dodali so: “Vendar je bilo čartersko letalo že v uporabi drugje. Za manjkajoči povratni let so odgovorni organizator potovanja in osebje, ki je za to odgovorno v klubu. Ker žal ni bilo na voljo skoraj nobenega čarterskega poleta, se je vodstvo odločilo, da igralce domov odpelje z luksuznim avtobusom. Takrat je bila to edina in pravilna odločitev. Na igrišču so naši igralci dosegli zadetek in si zagotovili mesto v kvalifikacijah za konferenčno ligo.”

Tekmo proti Muri želeli prestaviti

Nogometaši Olimpije so v Slovenijo prišli v noči na nedeljo, isti dan pa jih je čakala prva ligaška preizkušnja proti Muri.  Z avtobusom so iz Luksemburga potovali 16 ur. Obračun so želeli prestaviti, a vodstvo Prve lige Telemach jim želje ni uresničilo. “Mura in Olimpija igrata v kvalifikacijah za konferenčno ligo. Morda bi bilo v interesu obeh klubov, da se osredotočita na evropske igre. Vsekakor je bila faza regeneracije za naše igralce zelo kratka.”

“Ko se je pojavila težava s povratnim letom, so poskušali tekmo prestaviti, da bi se lahko odvila športno pravična tekma in da bi si jo navijači lahko ogledali v živo. Zaradi težav in pozne vrnitve je bila na NZS vložena prošnja za preložitev tekme. Zahteva je bila zavrnjena,” so še besede Adama Deliusa, predsednika Olimpije, zapisali na svoji spletni strani.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!